Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V repríze finále Pardubice vyzvou vedoucí Kometu Brno

Praha - Hokejisté Pardubic a Komety Brno si v 11. kole extraligy poprvé v nové sezoně zopakují bitvu z jarního finále play-off. V něm byli úspěšnější Východočeši, ale nyní mají naopak navrch Moravané, kteří vévodí tabulce. Další pokus na utnutí černé série bez bodového zisku, jež narostla na osm zápasů, bude mít do Ostravy mířící Sparta. Utkání Pardubice – Kometa Brno sledujte od 19:00 exkluzivně na našem webu a po skončení kvalifikace Česko – Malta i na ČT sport.

Pardubičtí očekávají, že Brno se na jejich ledě pokusí prosadit stejnou taktikou, s níž se dosud prezentovalo na soupeřových kluzištích. "To znamená urputnou, poctivou a bojovnou obranou. A že dosud neprohrálo, to nás nestraší, to by bylo špatné. Pro nás by to měla být výzva podat stejně kvalitní výkon jako o víkendu a být první, kdo je porazí. Nijak ale nekoukáme na to, jestli je Brno silnější než ostatní," uvedl asistent pardubického trenéra Ladislav Lubina. Moravané zůstali jediným celkem v soutěži, který v každém kole bodoval.

Trenér Zdeněk Venera nepřikládá nadcházejícímu duelu nijak mimořádnou váhu. "Nevnímám, že by se někdo nyní zabýval reprízou loňského finále. To je něco, co už skončilo," poznamenal Venera, který navzdory soupeřovu postavení v tabulce považuje Pardubice za kvalitního a velmi silného protivníka. "Nyní se výkonnostně hodně zvedají, což umocňuje příchod hokejistů z NHL Hemského s Krejčím. Oba se v posledním zápase rychle chytli, bude hodně těžké je uhlídat," dodal Venera.

Vítkovice v úterý ukončily šňůru tří porážek, ale bilance dvou výher z devíti posledních utkání jim v žádném případě nedává možnost klidného spaní. "Jsem přesvědčený, že výhra nad Pardubicemi nám směrem k dalším utkáním pomůže," tvrdil kouč Mojmír Trličík. Sparta je na tom ještě o něco hůře - prohrála osmkrát po sobě, z toho šestkrát o jediný gól. "Pracovali jsme na odstraňování chyb, kterých zejména v tom posledním zápase bylo opravdu mnoho," uvedl kouč Václav Sýkora, který nasadí beka Sičáka a pozmění i složení útočných formací.

Litvínov vyhrál čtyřikrát za sebou, navíc se mu do sestavy vrátil uzdravený Martin Ručinský. Na Severočechy čekají třinečtí Oceláři, kteří mají před sebou čtyřzápasovou šňůru utkání venku. Kouč Josef Turek si pochvaloval, že má pro těžkou sérii utkání pohromadě celý tým. "Věřím, že v sérii venkovních zápasů dokážeme obstát a udržíme kontakt s čelem tabulky. Litvínov dokázal vyhrát na Spartě, má kvalitní útočníky. V domácím prostředí je navíc silný, což znamená, že se tentokrát více budeme muset zaměřit na kvalitní defenzivu," řekl Turek.

Zlín vydoloval z posledních tří zápasů plný počet bodů a proti Českým Budějovicím bude favoritem. "Náš nadcházející soupeř je sice stále ve spodních patrech tabulky, ale pomýšlí na lepší umístění. Musíme se připravit na to, že bude určitě kousat a škrábat," poznamenal zlínský kouč Rostislav Vlach. Budějovičtí se během týdne snažili dát mužstvo, jež už pětkrát po sobě nebodovalo, dohromady. "Delší pauza bez zápasů nám prospěla. Nyní jen doufám, že skutečně budeme lepší a že se nám pozitivní náladu z tréninku podaří přenést také do utkání," uvedl trenér Jihočechů Peter Draisaitl.

Karlovy Vary přivítají předposlední Liberec. Pomoci Západočechům k bodovému zisku by již mohl bek Andrew MacDonald z newyorských Islanders. "Jde hlavně o trenéry. Pokud uvidí, že jsem zapadl a rozumím stylu hry, kterým se chce tým prezentovat, budu rád za místo v sestavě. To by ještě mohlo zdržet papírování, ale vím, že obě strany se snaží, aby vše proběhlo rychle a bez komplikací," přiblížil MacDonald.

Slavia zahájila svoji pětizápasovou domácí sérii výhrou v derby nad Spartou a zvítězila tak počtvrté z posledních pěti utkání. Nyní Pražané vyzvou nováčka z Chomutova a posléze přijdou na řadu Třinec, České Budějovice a Zlín. Severočeši bodovali čtyřikrát po sobě, přičemž během této série se museli sklonit pouze před Plzní.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články