Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

V prvním zápase po olympiádě vyhrál Detroit v Coloradu

Denver - Den po finále olympijského turnaje v hokeji mezi Kanadou a USA se v pondělí znovu rozeběhla zámořská NHL. V jediném utkání zvítězili hokejisté Detroitu na ledě Colorada 3:2 a v tabulce Západní konference poskočili z desátého na osmé místo zaručující účast v play off. V úterý se program NHL po olympijské přestávce rozjede naplno, hraje se plných dvanáct utkání.

V dresu Colorada chyběl český útočník Milan Hejduk. Čtyřiatřicetiletý
kanonýr se přitom měl v sestavě představit, protože v přestávce pro turnaj
ve Vancouveru se zotavil po lednové operaci kolena, ale v pondělí ráno se
probudil s bolavými zády a comeback se nekonal.

Red Wings měli lepší vstup do zápasu a po třinácti minutách vedli 2:0. Domácí Avalanche dokázali v druhé třetině dvoubrankové manko smazat. Rozhodující gól tak vstřelil až devět minut před koncem třetí třetiny v přesilové hře obránce Nicklas Lidström.

Trenér Detroitu Mike Babcock, který dovedl Kanadu ke zlatým olympijským medailím, tak začal plnit další plán: dostrkat Red Wings, kteří letos nepodávali oslnivé výkony, do play off. Po dvoutýdenní přestávce má k dispozici znovu kompletní kádr bez marodů a na projevu mužstva to bylo znát. "Před zápasem jsme se bavili o tom, že se musíme rozhodnout, co je naším cílem. Nechceme jednou vyhrát a podruhé prohrát. Máme dostatečně silný tým na to, abychom vyhrávali více zápasů za sebou," uvedl Babcock.

V sestavách obou týmů se objevili poražení finalisté z finále olympiády - Paul Stastny (Colorado) a Brian Rafalski (Detroit). "Začali jsme zápas ospale, i když jsme věděli, že na nás Detroit vlétne. Většinu sezony postrádali své klíčové hráče a dnes byli snad poprvé v kompletním složení. Byli hladovější po vítězství," uvedl Stastny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články