Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V přípravě před MS končí Urban a Holík. Vůjtek už vyhlíží posily z NHL

Helsinky - Útočníci Petr Holík ze Zlína a Tomáš Urban z Mladé Boleslavi opouštějí kádr české hokejové reprezentace v přípravě na květnové mistrovství světa v Rusku. Po duelech Euro Hockey Tour ve Finsku to kouč Vladimír Vůjtek oběma oznámil při odletu ze severu Evropy. Příští týden bude mít Vůjtek v kádru celkem 27 hráčů - tři brankáře, devět obránců a patnáct útočníků.

Zklamaný Tomáš Plekanec
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

V úterý ve Znojmě před dalšími duely Euro Hockey Tour se Švédskem se po obránci Michalu Jordánovi z Caroliny a forvardovi Jiřím Sekáčovi z Arizony připojí další dvě posily z NHL - útočníci Tomáš Plekanec z Montrealu a nováček David Pastrňák z Bostonu - a forvardi Tomáš Filippi s Janem Kovářem z Magnitogorsku.

Kádr by ještě měli rozšířit v další průběhu přípravy hráči z finálové série extraligy mezi Libercem a Spartou, která za stavu 3:2 na zápasy pro Severočechy pokračuje v neděli v Praze a skončí nejpozději v úterý v Liberci. Vůjtek čeká také na případné posily z 1. kola play-off NHL.

Češi se utkají se Švédy ve Znojmě ve středu a v pátek shodně od 19:20. V úterý 3. května od 18:00 je pak čeká v pražské O2 areně generálka na mistrovství světa s Kanadou. O den později odletí na šampionát, do kterého vstoupí v pátek 6. května proti domácímu Rusku. V dalších zápasech v základní skupině A je čeká Lotyšsko, Švédsko, Norsko, Kazachstán, Dánsko a Švýcarsko.

Kádr české hokejové reprezentace na šestý týden přípravy na květnové MS v Rusku a duely Euro Hockey Tour se Švédskem ve Znojmě (27. a 29. dubna):

brankáři: Matěj Machovský (Plzeň), Dominik Furch (Omsk/KHL), Pavel Francouz (Čeljabinsk/KHL)

obránci: Milan Doudera, Josef Hrabal (oba Třinec), Tomáš Voráček (Mladá Boleslav), Jakub Jeřábek (Plzeň), Michal Jordán (Carolina/NHL), Michal Kempný (Omsk/KHL), Jan Kolář (Chabarovsk/KHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava/KHL), Petr Zámorský (Örebro/Švéd.)

útočníci: Tomáš Filippi, Jan Kovář (oba Magnitogorsk/KHL), Roman Červenka (Chomutov), Dominik Kubalík (Plzeň), Richard Jarůšek (Mladá Boleslav), Milan Gulaš (Färjestad/Švéd.), Lukáš Kašpar (Slovan Bratislava/KHL), Petr Koukal (Jekatěrinburg/KHL), Robert Kousal (Novokuzněck/KHL), David Pastrňák (Boston/NHL), Tomáš Plekanec (Montreal/NHL), Jiří Sekáč (Arizona/NHL), Tomáš Vincour (Novosibirsk/KHL), Martin Zaťovič (Togliatti/KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy