Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V přetahované Českých Budějovic a Vítkovic se nakonec radovali Jihočeši

České Budějovice - Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 27. extraligovém kole Vítkovice 6:5. Jihočeši bodovali s Ostravany poprvé v sezoně, dva góly vítězů vstřelil útočník Václav Prospal, ještě výrazněji se ovšem do statistik zapsal jeho spoluhráč Aleš Kotalík, který zakončil duel s pěti body za gól a čtyři nahrávky.

Nebylo to v sezoně poprvé, co Jihočeši v úvodu zápasu rychle vedli o tři góly. Tentokrát jim stačilo necelých osm minut a všechny přesné trefy zařídila třetí útočná formace. Nejprve se dostal k odraženému puku Kohn a zblízka otevřel skóre. Stejný hráč potom našel před modrou čárou volného Kotalíka, jenž bombou po ledě zařídil druhý zásah. Následně prokázal zručnost Šimánek, který zamíchal holí před brankovištěm a třetím gólem vyhnal na střídačku Málka, jehož nahradil Šindelář. Hosté sáhli k oddechovému času a do konce třetiny dokázali dvakrát korigovat.

Po neúspěšných pokusech Szturce se trefil zblízka Burger a z levého kruhu Kantora prostřelil Húževka. Na začátku druhého dějství měli domácí možnost hrát 37 vteřin v pěti proti třem. Šest vteřin před vypršením prvního z trestů využil výhodu Prospal, jenž nasměroval za brankovou čáru puk odražený po Kotalíkově střele. S odstupem necelých tří minut se Prospal trefil znovu, když našel skulinu mezi chrániči Šindeláře, nešťastně cloněného vlastním obráncem. Snížit mohl Roman, který se ve vlastním oslabení ocitl sám před Kantorem, nenadále vzniklá situace ho však zaskočila a gól nedal.

To se naopak povedlo Hanzalovi, jenž po šesti vteřinách Horáčkova trestu úspěšně tečoval Kotalíkovu střelu od modré. Krátce před druhou sirénou překonal Kantora z trestného střílení Bartánus, jehož předtím srazil Šimánek. Do třetí třetiny vstoupili aktivněji hosté, ale neujaly se střelecké pokusy Šedivého a neuspěl ani Klimek, který se probil před Kantora. Jeho protějšek Šindelář měl potíže s nápřahem Květoně, jeho spoluhráči pro jistotu posunuli branku.

Vyloučení Deje potrestal Hůževka a z utkání se stalo drama, zvláště když za katr usedli brzy po sobě Vráblík s Ferencem a hosté zkusili power play šest na tři. Při trestu Klimka pokračovali Vítkovičtí v pěti proti třem a Kantor zázračně vykryl pokus Huny. V pokračující hře bez gólmana právě Huna snížil, ale vyrovnat už hosté nestihli.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání HC České Budějovice - HC Vítkovice

HC Mountfield České Budějovice - HC Vítkovice Steel 6:5 (3:2, 3:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 2. Kohn (Kotalík, Šimánek), 5. Kotalík (Kohn, Jank), 8. Šimánek (Kohn, Kotalík), 22. Prospal (Kotalík, Ference), 25. Prospal (M. Michálek, Vráblík), 36. Hanzal (M. Michálek, Kotalík) - 12. Burger (Klimek), 16. Húževka (Huna), 39. Bartánus z tr. střílení, 56. Húževka (Burger, Klimek), 59. Huna (Malík). Rozhodčí: Homola, Jeřábek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. Diváci: 4052.

České Budějovice: Kantor - Ptáček, Jank, Ference, Vráblík, Kolarz, Vydarený (41. Makovský) - Dej, Mertl, Podlešák - M. Michálek, Hanzal, Prospal - Kotalík, Šimánek, L. Kohn - Suja, Knotek, L. Květoň. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Vítkovice: Málek (8. Šindelář) - R. Polák, Barinka, Malík, Kuba, Sloboda, Rehák, L. Kovář, Voráček - Klimek, Burger, Szturc - Bartánus, R. Hruška, Strapáč - Huna, Roman, Svačina - Húževka, Šedivý. Trenéři: Oremus a Svozil.

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Těší nás, že jsem během těžkého víkendu nasbírali šest bodů, ale musíme se zabývat tím, že hrajeme divně a nejistě s náskokem, který si vybudujeme. Vést 3:0, pak 6:2 a udělat ještě ze zápasu nervák, to by se nemělo opakovat."

Peter Oremus (Vítkovice): "O výsledku rozhodl úvod zápasu a začátek druhé třetiny, kdy byla naše herní disciplína velmi špatná. Potom už se skóre těžko otáčí."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články