Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

V posledním letošním kole přivítá Zlín Spartu

Praha – V posledním letošním extraligovém kole se výsledkovou krizi pokusí zažehnat Třinec, jemuž se postaví naopak v dobré formě hrající Plzeň. Napínavý duel lze očekávat ve Zlíně, kde se představí vedoucí pražská Sparta. Trápící se Liberec, jehož série porážek už čítá osm zápasů, míří do Mladé Boleslavi. 

Ilustrační foto

Zlín první vzájemný duel sezony se Spartou na domácím ledě prohrál 0:2, z tohoto pohledu má soupeři co oplácet. "Sparta hraje v poslední době velmi dobře, což dokumentuje i její první místo v tabulce. Má hlavně kvalitní defenzivu a výborného brankáře Pöpperleho," ocenil zlínský kouč Rostislav Vlach.

O utkání je mezi fanoušky velký zájem a vedení Beranů očekává rekordní návštěvu ve Zlíně v této sezoně. Sparta v posledních čtyřech vystoupeních nezakolísala a úspěšnou sérii touží ještě protáhnout. "Ve Zlíně to pro nás bude další těžký zápas. V předešlých dvou vzájemných duelech nepadalo příliš gólů, tak uvidíme, zda opět budou hrát prim hlavně defenzivy," uvedl asistent trenéra Patrik Martinec.

Na Třinec dosedla výsledková krize. Mistři už šest utkání čekají na vítězství v normálním čase a čelo tabulky se jim výrazně vzdálilo. Vliv na to nepochybně má i široká marodka: mimo hru jsou Adamský, Seman, Varaďa, Hampl, Hrabal a Hamerlík. Oceláři navíc pokračují v nepřesvědčivých výkonech v domácím prostředí, kde jsou podle úspěšnosti až dvanáctí v soutěži.

Liberec ještě před pár týdny vévodil tabulce celé soutěže, po osmi porážkách v řadě však uzavírá první šestku, která zajišťuje postup do play-off. "Není to nic veselého. Dva tři podobné zápasy a můžeme bojovat o desítku," připomněl v rozhovoru pro klubový web kapitán Petr Nedvěd malé bodové odstupy v tabulce.

Se svými spoluhráči doplácí především na střeleckou nemohoucnost - během série neúspěchů Severočeši skórovali dohromady pouze jedenáctkrát. "Dáváme jeden dva góly a s tím se vyhrávat jednoduše nedá. Dřív jsme vyhrávali zápasy, které jsme si třeba i vyhrát nezasloužili, teď se to obrátilo," připustil Nedvěd.

Další možnost zažít opět po delším čase vítěznou radost mají Bílí Tygři na ledě předposledního mužstva soutěže. "Tam prostě musíme něco urvat. V současné situaci si nemůžeme dovolit přístup 'jdeme si zahrát', my jdeme na led s tím, že chceme body. A je jedno jak; hezky, ošklivě, prostě je potřebujeme," prohlásil Nedvěd. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články