Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

V podkrušnohorském derby narazí posílené Vary na Litvínov

Praha - Reprízu semifinále uplynulé sezony a finálové bitvy z roku 2010 nabídne duel 14. kola hokejové extraligy mezi Pardubicemi a Vítkovicemi, které budou postrádat svého nejproduktivnějšího hráče Jiřího Burgra. Po dnešní předehrávce Sparty s Plzní se v pátek odehraje dalších šest utkání. České Budějovice budou hájit první místo, Karlovy Vary se pokusí uniknout ze dna tabulky.

Pardubickou snahu o obhajobu titulu uťaly Vítkovice v březnu i díky dvěma výhrám na východě Čech, kde předtím osmkrát za sebou prohrály. "Největší síla Vítkovic je v přesilových hrách. My musíme minimalizovat zbytečná vyloučení. Musíme být přímočaří do branky," prohlásil trenér Pavel Hynek. Vítkovičtí přerušili sérii tří porážek, ale v Pardubicích budou bez kapitána Burgra. "Soupeře řadím k velkým favoritům celé soutěže. Má ohromnou sílu ve dvou skvělých útocích, výbornou obranu a stabilně dobře chytajícího Růžičku. Přesto se stejně jako ostatní extraligové týmy potýká s občasnými výkyvy formy," řekl trenér Vítkovic Mojmír Trličík.

Mistr z Třince drží šňůru šesti zápasů, ve kterých bodoval. Navzdory tomu po úterní prohře s Vítkovicemi na nájezdy panuje v týmu mírná nespokojenost. "Další zaváhání bychom si doma neměli dovolit, potřebovali bychom stabilizovat výsledky i výkony," řekl trenér Břetislav Kopřiva. Oceláři se znovu musejí obejít bez tria Varaďa, Seman, Chovan a nenastoupí ani nová posila Gřegořek, který doléčuje bolavá záda. Liberec v minulém kole podlehl v Plzni a přišel o sérii čtyř výher.

Slavia se po dvou výhrách ve Vítkovicích a v derby se Spartou zvedla a chce v sedmém utkání doma vylepšit zatím negativní bilanci třetí výhrou. Zlín, který může útočit i na čelo tabulky, však v O2 areně vyhrál v minulé sezoně oba zápasy. "Nacházíme se v situaci na hraně a museli jsme se vrátit k poctivé hře z obrany. Dvě výhry nás povzbudily," řekl asistent trenéra Jiří Čelanský. V brance Slavie nastoupí znovu Furch. Trenér Zlína Rostislav Vlach přiznal, že po úterním vítězství nad Brnem z jeho svěřenců srší pohoda. "Možná budu muset euforii trochu krotit, aby se vrátila koncentrace," uvedl Vlach, který očekává od Slavie hodně defenzivní taktiku.

Karlovy Vary jsou po šesti porážkách za sebou poslední s tříbodovou ztrátou na Mladou Boleslav, i když už odehrály o dva zápasy více a v podkrušnohorském derby s Litvínovem se budou snažit zabránit další ztrátě. "Pro nás je teď důležitý každý zápas. Po zápase v Mladé Boleslavi jsme si s hráči některé věci vyříkali," prohlásil trenér Václav Baďouček. Poprvé doma se představí gólman Salfický, úplnou premiéru bude mít další posila z Třince McGregor a u dalšího Kanaďana Gawryletze ještě klub řeší papírově jeho start. Litvínov doufá, že se dostává z nepříjemného období, v neděli proti Pardubicím si připsal druhé vítězství z posledních devíti utkání. Tou předchozí je výhra nad Karlovými Vary 4:3 v prodloužení v dohrávce 1. kola. Do sestavy se vrací po zranění zad útočník Gerhát a v pořádku je i obránce Kubát, který nedohrál nedělní duel.

Kladno padá v tabulce, z posledních pěti zápasů získalo jen pět bodů a proti Brnu si bude chtít připsat první body ze série tří domácích utkání. Trenér Zdeněk Vojta je podařeném vstupu do sezony nespokojený nejen po posledních porážkách s Plzní a Českými Budějovicemi. "Všichni se chtěli ukázat a najednou mám pocit, že někteří borci to směřují do starých kolejí, kde to bylo několik let zpátky. Tudy cesta nevede," prohlásil Vojta. Kometa po dvou vítězstvích prohrála po hrubých chybách v defenzivě v úterý ve Zlíně. "Některé věci jsme si vyříkali. Podrobný rozbor s hráči uděláme až v den zápasu," uvedl asistent trenéra Lubomír Oslizlo, který považuje Kladno za kvalitního protivníka. V týmu Brna chybí pouze dlouhodobě zraněný útočník Hruška.

Podruhé pod vedením nové trenérské dvojice Vladimír Hiadlovský, Milan Hnilička se představí hráči Mladé Boleslavi. Po výhře nad Karlovými Vary čeká Středočechy těžší soupeř, pět kol neporažené České Budějovice, které se dostaly do čela tabulky. Mladoboleslavští však v předchozích čtyřech případech dokázali doma Jihočechy porazit a věří, že se jim to podaří i v pátek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články