Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

V play-off bude rozhodovat i sudí Bulanov, mistr dostane milion korun

Praha - Vedení hokejové extraligy představilo své plány a novinky týkající se nadcházejícího play-off. Jedním z bodů tiskové konference bylo oznámení rozhodčích, kteří budou v akci v nadcházejících týdnech. Nechybí mezi nimi ani ruský sudí Vjačeslav Bulanov, který má velké zkušenosti s mezinárodním hokejem. Výrazně se navyšují také finanční odměny pro vítěze a finalistu. Mistr získá nově od partnera nejvyšší domácí soutěže bonus milion korun, poražený polovinu.

Je nám líto, video expirovalo.
Tisková konference před začátkem play-off Tipsport extraligy

Dosud byl finanční prémií odměňován jen vítěz základní části extraligy. Milion korun od svazu však musel využít v klubu na rozvoj mládeže. "V tomto případě je zcela na klubech, co s penězi udělají. My věříme, že to použijí na rozvoj mládežnického hokeje, ale je to opravdu jen na nich," uvedl zástupce společnosti Tipsport Václav Sochor.

Změny pro nerozhodný stav

Vyrovnané zápasy v play-off čeká opět o něco delší čekání na rozuzlení. V prvních čtyřech duelech předkola, jež se bude hrát na tři vítězství, dojde za smírného stavu k dvacetiminutovému prodloužení, po němž - pokud se nerozhodne vítěznou trefou jednoho ze soupeřů - budou následovat nájezdy, nově s pěti hráči na každé straně v základní sérii.

Případný klíčový pátý duel předkola už ale bude moci ukončit pouze gól v prodloužení, která se budou po 20 minutách hrací doby přidávat dle potřeby. Ve čtvrtfinále, semifinále a finále platí model s nájezdy pro první čtyři zápasy, v utkáních číslo 5, 6 a 7 se bude hrát prodloužení až do rozhodnutí.

Bulanov a dva nováčci

Šestačtyřicetiletý Bulanov hostoval v české nejvyšší soutěži již během základní části. Nejprve na zkoušku a následně setrval až do jejího konce. "Bulanov se nedohodl v Kontinentální lize na smlouvě a u nás hostuje, proto ho využíváme jako špičkového sudího i nadále," uvedl extraligový šéf Josef Řezníček. Komise rozhodčích dala důvěru 16 z celkem 22 hlavních a 20 ze 26 čárových sudích, kteří se představili již v základní části. Nováčky vyřazovacích bojů budou Zbyněk Kubičík a Daniel Pražák.

Počtvrté dostane vítěz Pohár T. G. Masaryka, který se poprvé uděloval v sezoně 2013/14. Trofej z celkem 116 součástek váží 15 kilogramů a je vysoká téměř 74 centimetrů. Dosud zvedli pohár nad hlavu hokejisté Zlína, Litvínova a Liberce, který dokázal opět po roce vyhrát základní část a obhájit Prezidentský pohár.

Tím si Bílí Tygři společně s druhým Třincem rovněž zajistili místenku v příštím ročníku Ligy mistrů, v němž bude účast nově podmíněná výhradně sportovními výsledky. Další dvě z celkem čtyř míst, která jsou vyhrazena pro zástupce české extraligy, budou nyní ve hře.

Vyřazovací boje v nejvyšší domácí soutěži začnou už v pondělí úvodními zápasy předkola a rozhodující část sezony se odehraje pod novým názvem Generali play-off Tipsport extraligy. Nového vládce bude mít soutěž nejdříve ve středu 19. dubna, kdy je na programu finále číslo čtyři, nejpozději pak o týden později 26. dubna po případném sedmém zápasu o zlato.

Nominační listina pro play-off:

Hlavní rozhodčí: Vjačeslav Bulanov, Robert Čech, Oldřich Hejduk, Pavel Hodek, René Hradil, Jan Hribik, Zbyněk Kubičík, Petr Lacina, Roman Mrkva, Alexander Pavlovič, Vladimír Pešina, Miroslav Petružálek, Daniel Pražák, Štěpán Souček, Robin Šír, Petr Úlehla.

Čároví rozhodčí: Stanislav Barvíř - Petr Blümel, Jaromír Bláha - Josef Špůr, Tomáš Brejcha - Libor Suchánek, Jakub Frodl - Kamil Zavřel, Jiří Gebauer - Vít Lederer, Marek Hlavatý - Rudolf Tošenovjan, David Jelínek - Tomáš Pešek, Vít Komárek - Jiří Ondráček, Miroslav Lhotský - Jiří Svoboda, Daniel Hynek, David Polonyi.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články