Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

V Pardubicích už vyrábějí led pro zápas pod širým nebem

Pardubice - Na plochodrážním stadionu v Pardubicích už vzniká ledová plocha, na které sehrají domácí hokejisté 2. ledna extraligový zápas s Kometou Brno. Prodaná je zhruba polovina lístků na tribuny s kapacitou 25 000 míst. "Na ploše už máme led, chladicí zařízení funguje od úterý. Stříkala se první vrstva, budeme pokračovat dva až tři dny do tloušťky tří až čtyř centimetrů. Potom začneme stavět mantinely a 29. prosince večer převezmeme plochu pro finální úpravu," řekl generální manažer HC Eaton Zbyněk Kusý.

Spokojen prý bude, když přijde 20 000 diváků. "Už teď máme pardubický rekord na utkání. K sezení nám zbývá asi 2 500 vstupenek. Prodej lístků na stání jde pomaleji," uvedl Kusý. Kapacita pardubické ČEZ Areny je deset tisíc míst. Kusý počítá s tím, že řada lidí se rozhodne až na poslední chvíli a koupí si lístky přímo před zápasem stejně jako při Zlaté přilbě nebo Velké pardubické. 

Přípravy akce, k níž se pardubický šéf inspiroval v zahraničí především v NHL, přijdou na 15 milionů korun. Kusý konstatuje, že podobná hokejová událost se v Pardubicích opakovat nebude. "Já osobně říkám, že nám jeden venkovní zápas stačí. Abychom ho opakovali znovu, muselo by to přinést maximální finanční efekt," řekl Kusý.

Na stadionu ve Svítkově v uplynulých týdnech vyrostly dvě tribuny pro stání s kapacitou 8 000 lidí a na sezení pro 5 000 osob. Vstupenky ke stání stojí 500 korun, ale i o 150 korun víc. Nejvíc míst k sezení bude za 900 korun, ještě lepší výhled si fanoušci mohou zaplatit za 1 500 až 5 000 korun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články