Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

V Pardubicích padlo 11 gólů, vítězství slaví díky skvělému úvodu Boleslav

Pardubice – Povedená první třetina, kterou ovládli v poměru 4:0, byla hlavním důvodem, proč hokejisté Mladé Boleslavi potřetí v řadě slaví výhru na kluzištích soupeře. Tentokrát se jim zadařilo v Pardubicích, kde celkově zvítězili 8:3 a venku vyhráli popáté v ročníku.

V brance Mladé Boleslavi poprvé od začátku nastoupil Málek, na začátku se ale jen díval, jak se potí jeho maskovaní protivníci v brankovišti na druhé straně hřiště. 

Už v čase 2:49 vedli hosté o dvě branky, když se nejprve přesně k tyči trefil Pacovský a poté Mikulík nejrychleji dojel odražený kotouč a pohotově jej dorazil. Když pak v 7. minutě při přesilovce dotáhl Lencovu akci ke gólu Vrbata, nastoupil místo Kristana do branky domácích Halász. 

Ani nový muž v brance Východočechů nevydržel s čistým kontem dlouho. Šikovnou teči zaznamenal druhý gól v zápase Pacovský. Až za hrozivého stavu 0:4 se Pardubice opticky zvedly, ale v ofenzivě byly dlouho bezradné. V jediné šanci první třetiny pálil osamocený Radil pouze do vyjetého Málka. 

Boleslav se nikam nehrnula, ale když už se dostala do útočné třetiny, dokázala pořádně zahrozit. Jarůškovi při sólu scházely centimetry ke gólovému zakončení, střelu Kučného zase zastavilo úzké držadlo Halászovy hole. 

Pěkné gesto pak předvedl pardubický Sýkora, který přiznal, že nebyl faulován, a ušetřil tak soupeře od oslabení. A za sportovní čin byl následně odměněn, když při hře čtyři na čtyři připravil gól pro Tomáše Zohornu. Boleslav si ale náskok nenechala zkazit. Po chybě soupeřovy obrany vstřelil snadný gól Vrbata, na rozdíl pěti branek pak zvýšil šťastnou trefou Klimenta. 

Pardubice zápas nezabalily a na začátku třetí třetiny snížily. Po dvou přesilovkových střelách Benáka platil stav 3:6. Na to zareagovali hostující trenéři oddechovým časem a David Výborný po 17 vteřinách uklidňujícím gólem. Tahle rána už byla pro domácí definitivní. V 58. minutě navíc přidal po úniku osmou branku Hyka. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Mladá Boleslav

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - BK Mladá Boleslav 3:8 (0:4, 1:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 27. T. Zohorna (P. Sýkora), 42. Benák (Radil), 44. Benák (Tybor, Radil) - 2. Pacovský (Vrbata, M. Látal), 3. Mikulík (Broš), 7. Vrbata (Lenc, M. Látal), 10. Pacovský (Klimenta), 28. Vrbata (D. Výborný), 32. Klimenta (Mikulík, Broš), 44. D. Výborný (Jarůšek, Kučný), 58. Hyka (M. Hruška). Rozhodčí: Úlehla, T. Horák - Frodl, Charvát. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Diváci: 7450.

Pardubice: Kristan (7. Halász) - Ščotka, Čáslava, Benák, Havlík, Píša, Gregorc, Kočí - P Sýkora, M. Špaček, T. Zohorna - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, Marcinko, Cetkovský - Endál, Kaut, Voženílek. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Mladá Boleslav: Málek - Trška, Stříteský, Kučný, M. Hruška, Robar, Vidmar, R. Čermák - Klimenta, Broš, Mikulík - L. Pabiška, D. Výborný, Jarůšek - M. Látal, Vrbata, Pacovský - Lenc, Musil, Hyka. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Zdeněk Venera (Pardubice): "Podali jsme jednoznačně nejhorší výkon v sezoně. Nechtělo se nám bránit, všechny naše činnosti byly příliš komplikované. Ve druhé třetině jsme zkusili stáhnout hru na tři formace, ale nepomohlo to, a tak jsme se ve třetí části vrátili ke čtyřem útokům. Boleslav byla jasně lepší a ukázala nám, že máme rozhodně na čem pracovat."

František Výborný (Mladá Boleslav): "Utkání se pro nás vyvíjelo od začátku výborně, přesto jsme si uvědomovali sílu Pardubic. Vedení ještě nic neznamenalo, což se potvrdilo ve třetí třetině, kdy dal soupeř dva rychlé góly a byl ve hře. Podali jsme disciplinovaný výkon, vycházela nám střelba i dorážky. Pardubice musely otevřít hru, takže jsme měli i další šance. Body se odsud vozí těžko, proto jsme za ně moc rádi."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články