Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V nižších hokejových soutěžích se bude nově sestupovat přímo

Praha – Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) zrušil ve všech seniorských soutěžích s výjimkou extraligy baráže. Od první ligy níž tak budou týmy postupovat a sestupovat přímo bez dodatečných barážových soubojů. "Důvody tohoto kroku jsou jak sportovní, tak ekonomické," uvedl prezident ČSLH Tomáš Král.

Juniorský hokej
zdroj: ČT24

Soutěžní zápasy se tak budou hrát více o víkendech. "Což ocení především v nižších soutěžích, kde hráči většinou pracují nebo studují. V menších klubech se navíc často stávalo, že s ukončením sezony dospělých končil i provoz zimního stadionu, což mělo následně negativní vliv na mládežnické kategorie," vysvětlil Král.

Výkonný výbor ČSLH zároveň zrušil povinnou bankovní záruku pro kluby první ligy ve výši milion korun, která měla začít platit od nadcházející sezony. "Alespoň z části tak přispějeme k ulehčení nesnadné ekonomické situace klubů ve druhé nejvyšší soutěži, které povinná garance neúměrně zatěžovala," uvedl Král.

Vedení hokejového svazu na úterním jednání také zrušilo omezení střídavých startů po 15. únoru pro hráče juniorského věku. "Junioři, kteří nebudou v rozhodující části sezony vytěžováni ve svých domovských klubech, tak dostanou příležitost, aby nastupovali a získávali zkušenosti jinde," dodal Král.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články