Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

V NHL skórovali obránci Kubina a Hejda

New York - V úterním utkání NHL se hokejista Pavel Kubina podílel jednou brankou na vítězství Toronta 3:2 po samostatných nájezdech nad Washingtonem. V 58. minutě poslal nejlépe střílející český obránce soutěže Maple Leafs do vedení, ale hosty inkasovaná branka v závěru zápasu psychicky nesrazila a 57 sekund před koncem základní části si vynutili prodloužení. O vítězství Toronta pak rozhodl v penaltovém rozstřelu Jeff Hamilton.

Brankáři Martinu Gerberovi se nelíbilo uznání vyrovnávací trefy Washingtonu z poslední minuty utkání a průchod jeho emocí pocítil rozhodčí Mike Leggo, kterého švýcarský gólman lehce postrčil a taky vystřelil puk do místa, v němž se sudí nacházel. Za své nesportovní chování byl Gerber vyloučen do konce zápasu. "Omlouvám se, ztratil jsem nad sebou kontrolu," kál se Gerber. "Byl jsem do branky natlačený, proto puk prošel do branky. Naštvalo mě, že gól uznali a vystřelil jsem puk na hrazení. Vím, že by se mi to nemělo stávat, to je jasné. Ale už s tím nemůžu mnoho udělat," uvedl švýcarský brankář, jehož mezi třemi tyčemi nahradil Curtis Joseph. Jedenačtyřicetiletý gólman zaskočil Gerbera skvěle, když zlikvidoval v prodloužení osm střel a v rozstřelu všechny tři nájezdy soupeře.

"Už jsem toho odehrál dost. Chytal jsem proti Gretzkému nebo Lemieuxovi a podobným hráčům. Zkušenosti mi v tomto případě hodně pomohly," uvedl Joseph, jehož ocenil i brankář Washingtonu Jose Theodore. "Udělal na mě dojem. Prokázal obrovskou zkušenost. Je těžké naskočit do zápasu v poslední minutě, zvláště, když je nerozhodný stav." I přes vítězství Toronto ztrácí na poslední postupové místo do play off osm bodů a do konce základní části mu zbývá odehrát osm zápasů.

Hejda skóroval po 37 utkáních bez branky

Gólově se po 37 utkáních prosadil obránce Columbusu Jan Hejda, jenž v poslední třetině otevřel skóre utkání na ledě Tampy Bay. O play off bojující Blue Jackets těsně vedení ale neudrželi. Nejdříve v 51. minutě vyrovnal Ryan Malone a v prodloužení zařídil hokejistům Lightning vítězství 2:1 útočník Martin St. Louis. Střelec vítězné branky ukončil sérii šesti domácích proher Tampy Bay a zároveň bodoval v devátém zápase v řadě, v nichž zaznamenal šest gólů a osm asistencí.

Hokejisté Detroitu třemi brankami v závěru otočili zápas v Edmontonu a vítězstvím 3:2 se vrátili do čela soutěže. Oilers zůstávají v Západní konferenci na sedmém místě s jednobodovým náskokem na Anaheim a Nashville.

Edmonton byl zdolán Detroitem

Edmonton přitom více než padesát minut úspěšně hájil vedení 1:0, které získal v první třetině díky povedené spolupráci Denise Grebeškova a Aleše Hemského v přesilové hře. Hosté však předvedli mistrovský závěr. Premiérovým gólem v NHL nejdříve vyrovnal švédský nováček Jonathan Ericsson a v rozmezí 32 sekund v 59. minutě zasadili Marián Hossa a Valtteri Filppula soupeři další dvě rány. Edmonton jen snížil díky Aleši Kotalíkovi. "Taková porážka bolí. Cítím se hůře, než kdybychom prohráli 2:10," řekl útočník Oilers Dustin Penner.

Anaheim zvítězil v boji o osmou příčku Západní konference na ledě Nashvillu 2:1 po samostatných nájezdech a připsal si čtvrtou výhru v řadě. Rozstřel rozhodl Teemu Selänne. Finský útočník ve čtvrté sérii nájezdů předčil Radka Bonka, který se vrátil do sestavy Predators po dvanáctizápasové absenci. O jedinou branku Nashvillu se přičinil Martin Erat, po jehož asistenci si připsal obránce Shea Weber dvacátý gól sezony.

St. Louis se dařilo proti Los Angeles

S postupovou osmičkou udržuje těsný kontakt i tým St. Louis, který v domácím zápase zdolal Los Angeles 2:0 a ztrácí jediný bod na Anaheim. Oba góly vstřelil v poslední třetině útočník Christian Berglund a brankář Chris Mason udržel díky 22 úspěšným zásahům pátou nulu v ročníku.

O účast v play off bojuje také Montreal, který se vinou špatných výsledků propadl na poslední postupovou příčku, o níž se před zápasem s Atlantou dělil s Floridou. Vítězstvím 6:3 prolomili Canadiens sérii pěti proher a uspěli teprve podruhé pod trenérským vedením generálního manažera Boba Gaineyho. K dvoubodovému zisku pomohla zejména nově utvořená formace Tanguay - Koivu - Kovaljov, která nasbírala v utkání 11 bodů. Nejvýrazněji se pod výhru Montrealu podepsal Alex Tanguay, autor dvou gólů a tří přihrávek. "Je to jen jeden zápas, ale musíte se od něčeho odrazit. Nemohli jsme čekat déle a ty dva body jsou pro nás velmi důležité. Doufám, že nám to dodá sebevědomí do nadcházejících zápasů. Před námi je ještě hodně práce," uvedl Saku Koivu.

Dobře si vedli i hokejisté New York Rangers

Postupovou pozici si upevnili New York Rangers, kteří doma udolali Minnesotu 2:1 a posunuli se na šestou příčku Východní konference. U obou branek Rangers figuroval Nikolaj Žerděv, jenž jeden gól vstřelil a na druhý přihrál. Za hosty skóroval slovenský útočník Marián Gáborík, který se gólově prosadil poprvé od návratu po dlouhodobém zranění. Hokejisté Wild se porážkou propadli na jedenáctou příčku v tabulce Západní konference s dvoubodovou ztrátou na osmý Anaheim.

Situaci si komplikují i hokejisté Dallasu, kteří na vlastním ledě prohráli s Vancouverem 2:5. O čtvrtou prohru Stars po sobě, která je srazila na dvanáctou příčku Západní konference, se zasloužili zejména bratři Henrik a Daniel Sedinové, když dohromady vstřelili tři branky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články