Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

V Moskvě se střetnou týmy, které na úvod zvládly vítězný obrat. Rusové hostí Čechy

Druhý hrací den na Channel One Cupu nabídne souboj dvou týmů, které v úvodních duelech dokázaly otočit nepříznivé skóre ve výhry po samostatných nájezdech. Domácí Rusové smazali dvoubrankové manko a přetlačili Švédy 3:2, česká reprezentace prohrávala s Finy dokonce o tři góly, nakonec se ale svěřenci trenéra Miloše Říhy radovali po vítězství 4:3. Přímý přenos utkání Rusko – Česko hraného v Moskvě sledujte na programu ČT2 a na webu ctsport.cz od 13:30.

Utkání Česko – Rusko
zdroj: ČTK autor: LEHTIKUVA/Heikki Saukkomaa

Sborná má Čechům co vracet - byli totiž jediní, kdo ji porazil na Turnaji Karjaly, který byl úvodním podnikem série Euro Hockey Tour v sezoně a Rusko ho vyhrálo. Pod vítězství 5:2 se před měsícem podepsal prvním hattrickem v národním mužstvu útočník Dominik Kubalík.

"Už jen ta sestava třeba u Rusů napovídá, že budou na turnaji v nejsilnější sestavě. Alespoň nás to zase prověří, to je jedině dobře. Na tyhle turnaje se právě proto jezdí, abychom si vyzkoušeli hráče, jak na to budou reagovat a jak se s tím vypořádají," řekl trenér Říha.

"I když je v neděli čeká v Petrohradu proti Finům ten speciální zápas pod širým nebem, očekávám, že na nás se speciálně hodně připraví. Hlavně poté, co jsme jim provedli ten poslední zápas v Helsinkách," dodal Říha.

Rusové prohrávali v úvodním vystoupení se Švédy 0:2 po dvou třetinách, také jim se ale povedl obrat a vyhráli 3:2 po nájezdech. "Už jsem viděl ten čtvrteční zápas a bylo vidět, že hráči obou týmů do toho šli odpočinutí. Ten zápas byl hodně urputný, myslím, že Švédové byli o trošku lepší, Rusové zase dobří na přesilovkách," konstatoval Říha.

"Je to podobný styl, jakým hráli s námi ten první zápas. Jak na ně? Nedat jim prostor, nenechat je rozvinout tu jejich kombinaci a dát si pozor na vyloučení," doplnil kouč.

"Rusové vzali v podstatě to nejlepší, co teď mají na trhu v domácí soutěži. Navíc hrají doma a první zápas se Švédy vyhráli, takže se určitě budou chtít předvést," očekává útočník Robin Hanzl. "Na Karjale jsme je porazili a budou nám to chtít určitě vrátit. Je to domácí turnaj, kam ti samotní hráči chtějí jet, je to pro ně hodně prestižní," dodal Hanzl.

Připomeňte si utkání Rusko – Česko na Turnaji Karjaly:

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rusko – Česko

Zástupce sborné dobře zná, už druhou sezonu působí devětadvacetiletý centr v Kontinentální lize. Po roce v Nižněkamsku hájí v probíhajícím ročníku barvy Spartaku Moskva.

"Nastoupí do toho určitě tak, jak oni to umí: agresivně a bude to zase hodně o bruslení. Bude potřeba přežít ten úvodní tlak, pak se s nimi dá hrát. Oni to nevydrží celý zápas, tedy doufejme. Ze začátku to tedy bude hodně do obrany, bude třeba hrát jednoduše, dostávat to z pásma a počkat si na svoje příležitosti," nastínil Hanzl.

Český tým se v pátek přesunul z Tampere do Moskvy a měl naplánovaný večerní trénink, který však kvůli katastrofální dopravní situaci v ruské metropoli nakonec zrušil. I proto kouč Říha zatím nezveřejnil sestavu a hráčům ji oznámí až na předzápasové poradě.

"Budeme to řešit. Už včera jsme se o něčem bavili, ale uvidíme, jak na tom kluci budou. Nevíme, co Jirka Sekáč a co ostatní, jak jsou na tom zdravotně, budeme sestavu teprve tvořit. Zcela určitě ale budou hrát ti, kteří byli v prvním utkání mimo a nenastoupili," nastínil Říha.

Týká se to tria hráčů, jež tvoří beci Filip Pavlík s Jakubem Kindlem a útočník Patrik Zdráhal. Z plánů trenérů naopak vypadl další forvard Michal Řepík, který měl dorazit s gólmanem Dominikem Furchem za mužstvem až do Moskvy. "Michal Řepík vůbec nepřijede, Dominik Furch tady ale bude," ujistil Říha.

V neděli zakončí Češi vystoupení na turnaji zápasem se Švédy. Hrát se bude opět v Moskvě od 12:00 a přímý přenos nabídne program ČT2 i web ctsport.cz od 11:45.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články