Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

V kariéře jsem neviděl nic lepšího, chválí Nakládal zázemí v Calgary

Brno - Český hokejista Jakub Nakládal si maximálně užívá naději na start v NHL, která se mu v 27 letech otevřela. Reprezentační obránce se upsal v prestižní zámořské soutěži na dva roky Calgary, na začátku července si vyzkoušel nováčkovský kemp Flames a v září se pokusí v tom hlavním získat místo v sestavě prvního týmu. Načasovat formu tak potřebuje na samý začátek sezony.

Jan Kovář, Jakub Voráček a Jakub Nakládal
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Na jednu stranu si to nepřipouštím, na druhou vím, že je důležité, abych se ukázal tak, jak si mě oni představují a proč mě tam vlastně brali. Člověk si ale musí věřit, že něco umí, kvůli tomu se tam dostal. Tlak si nepřipouštím a spíš si to všechno od toho prvního setkání se skauty i podpisu smlouvy užívám. Je to opravdu sen, o kterém většina hokejistů sní," řekl Nakládal.

Byl rád, že na nováčkovském kempu poznal zázemí, lidi z vedení klubu a také město. "Užil jsem si to a mám z toho jen nejlepší pocity. Mluvil jsem s generálním manažerem Bradem Trelivingem, s trenérem Bobem Hartleym, kteří mi řekli, jak to vidí do sezony a na co se mám soustředit při tréninku. Bylo to vesměs pozitivní," prohlásil zadák, který míří do zámoří po roce stráveném v TPS Turku.

První přímé poznatky z Calgary jej také utvrdily v tom, že z nabídek z NHL jako nedraftovaný volný hráč vybral dobře. "Já nemám absolutně s čím porovnávat, ale působilo to na mě strašně pozitivně. Co se týká zázemí a těch věcí okolo, tak jsem neviděl v mé kariéře nic lepšího. Ale samozřejmě bude záležet na tom, jak tam budu hrát a jak celá sezona dopadne. To bude nejdůležitější," podotkl Nakládal.

Nakládal se v Calgary setká s třemi Čechy

V týmu bude mít české spoluhráče Jiřího Hudlera s Ladislavem Šmídem, kteří už v Calgary působí delší dobu, i posilu z Winnipegu Michaela Frolíka. "Určitě mi pomůžou. Ale já nemám problém s řečí. Na kempu byl ještě mladý Tomáš Šoustal, takže když jsme něco potřebovali, tak jsme to řešili spolu. V celé té organizaci se chovají výborně a myslím, že tam snad nebude žádný problém," uvedl Nakládal.

Oproti působení v Evropě bývalý hráč Pardubic, Ufy, Spartaku Moskva a Lva Praha má mnohem delší čas na letní přípravu. "Jsem za to rád, protože mám čas na to potrénovat a snažit se vypilovat věci, u kterých mám rezervy. Je taky dostatek času se pořádně připravit fyzicky a taky si psychicky odpočinout," řekl účastník tří světových šampionátů, který má na kontě bronz z roku 2012 ze Švédska a Finska. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články