Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V kanadském týmu nechybí ani čtyři vítězové ze Salt Lake City

Ottawa - V nominaci kanadských hokejistů na olympijské hry ve Vancouveru nechybí čtveřice Scott Niedermayer, Chris Pronger, Jarome Iginla a Martin Brodeur, která se podílela na zlatu z roku 2002. Šestatřicetiletý obránce Niedermayer bude plnit roli kapitána. Šéf reprezentace Steve Yzerman nezapomněl v třiadvacetičlenné nominaci ani na největší kanadskou hvězdu současnosti Sidneyho Crosbyho či na vedoucího muže kanadského bodování Joea Thorntona ze San Jose.

Horší forma v tomto ročníku NHL naopak stála místo v sestavě dříve často využívané útočníky, jakými jsou Shane Doan, Ryan Smyth, Vincent Lecavalier či Martin St. Louis. Ti všichni startovali na poslední olympiádě v Turíně, kde Kanaďané vypadli už ve čtvrtfinále s Ruskem.

Yzerman se už dříve nechal slyšet, že chce tým postavit na mládí, a svá slova vyplnil. Plných patnáct hráčů dosud na olympiádě nestartovalo a více než polovině hokejistů současného kádru je méně než 26 let. Naopak Pronger a Brodeur jedou už na čtvrtý olympijský turnaj.

Nominace Kanady na OH ve Vancouveru:

Brankáři: Roberto Luongo (Vancouver), Martin Brodeur (New Jersey), Marc-Andre Fleury (Pittsburgh).

Obránci: Duncan Keith, Brent Seabrook (oba Chicago), Dan Boyle (San Jose), Drew Doughty (Los Angeles), Scott Niedermayer (Anaheim), Chris Pronger (Philadelphia), Shea Weber (Nashville).

Útočníci: Joe Thornton, Dany Heatley, Patrick Marleau (všichni San Jose), Ryan Getzlaf, Corey Perry (oba Anaheim), Patrice Bergeron (Boston), Sidney Crosby (Pittsburgh), Jarome Iginla (Calgary), Brenden Morrow (Dallas), Rick Nash (Columbus), Mike Richards (Philadelphia), Eric Staal (Carolina), Jonathan Toews (Chicago).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články