Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

V Kanadě zemřel hokejista po zásahu pukem do krku

Edmonton – Teprve šestnáctiletý Kyle Fundytus, brankář hrající za hokejový edmontonský celek South Side Athletic, zemřel v nemocnici poté, co dostal pukem ránu do krku. "Jeho vášeň a nadšení pro hru nebylo jen rysem skvělého hokejisty, ale i člověka. Kyle bude velmi chybět všem," stojí v prohlášení klubu. Kyle zemřel poté, co se snažil zblokovat jednu ze střel během sobotního utkání v místní Clareview Areně. Ačkoliv byl okamžitě ve velmi vážném stavu převezen do místní nemocnice, kde jej operovali, druhý den skonal. Na Twitteru šokovaným pozůstalým kondolují stovky zdrcených fanoušků.

Kyle Fundytus
zdroj: CBC News

Smrtelné zranění je v dorosteneckých ligách podle odborníků velice neobvyklé. Pokud se tak přece jen stane, důvodem nejčastěji bývá otřes mozku. Dalo se něco udělat, aby se neštěstí zabránilo? Podle bývalého předsedy kanadské bezpečnostní rady Emila Theriena zřejmě ne.

"Je to velmi, velmi rychlá hra, kterou hrají silné a velké děti," řekl Therien. Dodal, že i když je chráněna každá část těla, k takovéto nehodě přesto dojít může. Odbornice Betty Schmilarová podotkla, že Kyle na sobě měl dobré vybavení. "Prostě dostal ránu na špatné místo," uvedla.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články