Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

V European Trophy ani jeden český tým nevyhrál

Salcburk/Vídeň – Hokejisté Českých Budějovic, Plzně ani Pardubic nepostoupili do semifinále turnaje Red Bulls Salute, kterým vrcholí European Trophy. Českobudějovický Mountfield podlehl ve čtvrtfinálovém utkání ve Vídni Jokeritu Helsinky vysoko 2:7, Plzeň prohrála také v Albert Schultz Halle se švédskou Luleou 1:2 po samostatných nájezdech a Pardubice nestačily v Salcburku na domácí tým EC Red Bull po výsledku 1:2.

Český hokej tak bude mít v bojích o nejvyšší pozice zastoupení jen díky útočníkům Janu Hlaváčovi a Jaroslavu Hlinkovi z Linköpingu, který zdolal další švédský celek Frölundu 4:2 a narazí v sobotu od 20:30 na Salcburk. Ve Vídni se od 17:15 utkají o finále Jokerit s Luleou. V zápasech o 5.–8. místo budou hrát České Budějovice s Plzní a Pardubice s Frölundou.

České Budějovice - Jokerit 2:7

Jokerit už v úvodu naznačil, že bude pro svěřence českobudějovického trenéra Františka Výborného těžkým soupeřem. Ve třetí minutě trefil Tarvainen horní tyč a v čase 4:33 už protivník otevřel skóre díky Eavesově teči Niemiho střely od modré čáry. Za 144 vteřin bylo vyrovnáno. Faulovaný Kašpařík neproměnil sólo, ale vrátil puk do brankoviště a Šimánek jej dorazil dříve, než se ho stačil zmocnit gólman Tuohimaa.

V deváté minutě ale vrátil vedení Jokeritu Kerälä, který se ocitl sám před Jakubem Kovářem a nadvakrát jej překonal. V druhém dějství bylo rychle rozhodnuto o osudu utkání. Nejdříve Lahti z levé strany z úhlu tvrdou ránou propálil Jakuba Kováře, v 28. minutě se trefil Hardt a za 50 vteřin upravil už na 5:1 svou druhou trefou v utkání Kerälä. Jakuba Kováře v brance Jihočechů nahradil Kantor, který v inkasoval v 54. minutě po Ritově střele zpoza obránce, sedmý gól pak přidal Hardt. Debakl zmírnil 93 vteřin před koncem Martynek.

HC Mountfield České Budějovice - Jokerit Helsinky 2:7 (1:2, 0:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 7. Šimánek (Kašpařík), 59. Martynek (Kašpařík, Šimánek) - 5. Eaves (Niemi), 9. Kerälä (Pulkkinen), 23. Lahti (Pulkkinen), 28. Hardt (Eaves, Filppula), 29. Kerälä (Lahti), 54. Rita, 57. Hardt (Mäki). Rozhodčí: Andersson, Sjöberg (oba Švéd.) - Kaspar, Siegl (oba Rak.). Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 3000.

Plzeň - Luela 1:2 SN

V duelu Plzně s Luleou trval bezbrankový stav do 35. minuty, když gólman Svoboda musel svůj tým několikrát podržet. V první třetině kryl Perssonovu šanci a v úvodu druhého dějství si poradil i s Meijerovou střelou. Gólmana Rautia zase nepřekonal Andrašovský. Skóre zápasu otevřel ve prospěch Švédů finský útočník Koivisto, který se za brankou zbavil Kinradea a u pravé tyče prostřelil Svobodu bekhendem mezi betony. V 38. minutě ještě po Perssonově bekhendovém pokusu pomohla Plzni horní tyč.

Západočeši se dočkali vyrovnání, když Duda vysunul na pravé straně Jana Kováře, který se přes beka trefil do pravého horního rohu Rautiovy branky. Tým kouče Mariana Jelínka byl při chuti a Duda v 51. minutě trefil horní tyč. Svoboda udržel naděje při šancích Enterfeldta a Viitaluomy, Plzeň se ubránila na konci základní hrací doby i v oslabení a odvrátit prodloužení mohl ještě se sirénou Straka. V nastavení se nerozhodlo a v nájezdech se trefil jako jediný Harju. Plzeň tak bude hrát v sobotu od 20:30 s Českými Budějovicemi jen o umístění.

HC Plzeň 1929 - Lulea Hockey 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 45. Jan Kovář (Duda, St. Pierre) - 35. Koivisto (Vihko), rozhodující sam. nájezd Harju. Rozhodčí: Zehetleitner (Něm.), Berneker - Hütter, Smeibidlo (všichni Rak.). Vyloučení: 6:2. Bez využití. Diváci: 2000.

Salcburk - Pardubice 2:1

Také v zápase Salcburku s Pardubicemi fanoušci neviděli gól až do 35. minuty. Domácí držel zkušený kanadský gólman Turco, jehož druhý tým EBEL získal krátce před turnajem. V 18. minutě se po nepřehledné situaci před pardubickou brankou sudí radili s videorozhodčím, ale bezbrankové skóre se nezměnilo. V druhé části na Turca nevyzráli Buchtele se Semorádem, na pardubickém gólmanu Růžičkovi ztroskotali Barney a Abid.

V přesilovce se pak neprosadili Starý a útočník Kolář, naopak při Nahodilově vyloučení se radoval Salcburk, když se trefil osamocený Williams. Za tři a půl minuty sice vyrovnal po přihrávce Starého z mezikruží Koukal, ale za 46 sekund vrátil domácím vedení Redenbach. Zbytek zápasu patřil oběma brankářům, kteří už za svá záda puk nepustili, a Pardubice tak nastoupí v sobotu od 17:15 proti Frölundě jen k zápasu o páté až osmé místo.

EC Red Bull Salcburk - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 35. Williams (Glenn, Aubin), 39. Redenbach (Schachler) - 38. Koukal (Starý, Borer). Rozhodčí: Boman, Lepaalho (oba Fin.) - Zehenthofer, Siegel (oba Rak.). Vyloučení: 8:9. Využití: 1:0. Diváci: 3200.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články