Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

V druhé části jsme hráli jako jiný tým, litoval po Kanadě Nečas. Ameriku chce překvapit

Ještě v první třetině měl na hokejce druhý gól, jenže střela skončila na břevně. Nevyužitá příležitost Martina Nečase po semifinále s Kanadou hodně mrzela, jelikož dle jeho názoru mohla udělat ze zápasu ještě větší drama. Favorit nakonec duel otočil a po jasné výhře 7:2 nepřipustil překvapení. O to se Češi pokusí alespoň ve střetnutí o bronz s USA, kde chtějí hrát hlavně svojí hru a na rozdíl od semifinále se vyvarovat zbytečným vyloučením. Přímý přenos duelu sledujte od 22:00 na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Martin Nečas (vpravo) v utkání proti Kanadě
zdroj: ČTK/AP/ autor: Nathan Denette

Ani vedení 2:0 by nic nezaručovalo, ale přece jen mohlo s mladými zástupci kolébky hokeje otřást. Skvělý nástup českého týmu je očividně zaskočil. Nečas pak v přesilovce trefil v obrovské příležitosti ze skákavé přihrávky horní tyč.

"Vedli jsme a střílel jsem skoro do prázdné brány, ale trefil jsem břevno. Kdybychom vedli 2:0, mohl to být trochu jiný zápas," uvedl Nečas, jeden z hlavních ofenzivních tahounů mužstva kouče Filipa Pešána.

Bylo patrné, že Kanaďané jsou rozhození dobrým nástupem soupeře, jenž vygradoval vedoucí trefou Filipa Zadiny. "Chtěli jsme hrát od začátku aktivní hokej a myslím si, že se nám to v první třetině dařilo. Na začátku utkání jsme byli i sami překvapení. Nečekali jsme, že budeme až takhle vynikat," pochvaloval si povedený vstup útočník Martin Kaut.

Jenže místo zvýšení na dvoubrankový rozdíl se český výběr následně nevyvaroval faulů a zbytečnými vyloučeními posadil Javorové listy na koně. "Chtěl jsem puk lehce vyhodit, ale postavil se mi a omylem jsem jej vyhodil ze hřiště. Šli jsme do oslabení a Kanada vyrovnala," prohlásil Kaut.

"Pak jsme udělali další dva zbytečné fauly, které soupeř potrestal. To nás položilo," připomněl Kaut, jak rychle se situace na ledě obrátila.

"Kanada tam pak využila tři přesilovky za sebou a ve druhé třetině nás jednoznačně přejela. Nastoupili jsme do ní jako úplně jiný tým a nehráli jsme dobře. Nechávali jsme se zbytečně vylučovat a hodně jsme propadali," připustil Nečas, jehož tým už po druhé části prohrával jasně 1:6.

"Po první třetině jsme pořád věřili, že s tím ještě něco uděláme. Během druhé přestávky jsme si řekli, že už se budeme chystat na další zápas. Proto jsme chtěli třetí třetinu dobře zvládnout, abychom se od ní mohli odpíchnout v dalším utkání. Bylo to už pak trochu lepší a bojovali jsme. Snad si to přeneseme i do bitvy o bronz," řekl Kaut.

"Chtěli jsme hrát s Kanadou ve třetí třetině vyrovnaně, což se nám docela povedlo. Doufám, že příští utkání začneme tak dobře jako proti Kanadě," dodal Kaut.

"Ve třetí třetině už to byl zase trochu jiný hokej, Kanaďané už v ní tolik nelétali. Chtěli jsme odehrát dobrou třetinu, abychom se trochu nakopli před dalším utkáním. Nezbývá nám nic jiného než si odpočinout a dobře se vyspat, abychom porazili Američany," řekl Nečas.

Kaut považuje pro duel s USA za zásadní, aby si mužstvo nadále věřilo a vyvarovalo se zbytečných faulů.

"Proti Kanadě se nám tohle bohužel nepovedlo. Měli bychom zase začít využívat přesilovky, protože v semifinále jsme neproměnili ani jednu. Kdybychom nějakou dali, tak si myslím, že zápas mohl vypadat úplně jinak," podotkl Kaut.

Hráči věří, že v souboji o bronz domácí Američany překvapí. "Musíme hrát hru, kterou jsme tady předváděli celý turnaj. Určitě nesmíme hrát tak jako ve druhé třetině s Kanadou, musíme se vyvarovat vyloučení a hrát svůj hokej," nabídl recept na překonání silného soupeře Nečas.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články