Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V brankářském souboji byl Brodeur lepší než Vokoun

New York - Český gólman Tomáš Vokoun inkasoval ve středečním utkání NHL pouze jednu branku, přesto hokejisty Floridy ke čtvrtému vítězství v řadě nedovedl. V duelu dvou potencionálních brankářských jedniček svých zemí pro olympijské hry předčil karlovarského rodáka Martin Brodeur, který zneškodnil všech 22 střel Panthers a připsal si sedmou nulu sezony. New Jersey, hrající bez zraněného Patrika Eliáše, překonalo Vokouna gólem Travise Zajace v závěru druhé části. Vítězství Devils 2:0 pak zpečetil při závěrečné hře bez brankáře Dean McAmmond.

"Vokoun chytá výborně pokaždé, když hrajeme proti němu. Je to akrobatický typ gólmana, který má dorážky pod kontrolou a vykopává je pryč do bezpečí," řekl na adresu českého gólmana Brodeur, který jako první brankář zaznamenal třicátou výhru v této sezoně. Vokoun necelý měsíc před olympijskými hrami nabírá výtečnou formu. V předchozích třech zápasech zastavil 102 ze 106 střel (úspěšnost zásahů 96,2 procenta), přičemž v minulém utkání zaznamenal páté čisté konto v sezoně. Více vychytaných nul má právě jen Brodeur.

Hokejisté Montrealu smazali ve třetí třetině dvoubrankový náskok St. Louis a vynutili si prodloužení, v něm se ale prosadili hostující Blues a zvítězili 4:3. Rozhodující branku vsítil útočník Andy McDonald v čase 63:14. Čeští hráči Tomáš Plekanec a Jaroslav Špaček v dresu poražených zaznamenali po jedné asistenci. V dresu vítězů si připsal dva kladné body obránce Roman Polák. V této statistice, zahrnující účast na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách, je v týmu druhý.

Hokejisté Vancouveru prodloužili černou sérii Edmontonu a vítězstvím 3:2 v prodloužení přivodili soupeři devátou porážku v řadě. Zasloužili se o to sourozenci Sedinovi. Henrik Sedin, vedoucí muž kanadského bodování, si připsal tři asistence, Daniel ke dvěma přihrávkám přidal vítězný gól. Edmonton svým fanouškům v poslední době nedělá radost. Prohrál 16 ze 17 utkání a v soutěži je horší už jenom Carolina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články