Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Uzávěrka přestupů v NHL: Nashville získal Granlunda a Simmondse, Vegas ulovilo Stonea z Ottawy

Finský hokejista Mikael Granlund byl vyměněn z Minnesoty do Nashvillu za jiného útočníka Kevina Fialu. Predators získali do ofenzivy také Waynea Simmondse z Philadelphie za Ryana Hartmana a výběr na draftu v roce 2020. Nezahálel rovněž konkurenční Winnipeg, Jets posílil centr Kevin Hayes z Rangers. Vegas získalo nejproduktivnějšího hráče Ottawy Marka Stonea a obratem s ním podepsalo lukrativní osmiletý kontrakt. Švédský útočník Gustav Nyquist byl vyměněn z Detroitu do San Jose za dva výběry v draftu.

Mikael Granlund v dresu Minnesoty
zdroj: AP autor: John Ulan

Šestadvacetiletého Granlunda si vybrali Wild v roce 2010 jako devítku draftu. Má smlouvu ještě na příští sezonu s průměrným ročním příjmem 5,75 milionu dolarů. V tomto ročníku si připsal v 63 duelech 49 bodů za 15 branek a 34 asistencí.

O čtyři roky mladšího Švýcara Fialu si Predators vybrali před pěti lety na 11. pozici. V sezoně nasbíral rodák ze St. Gallenu s českými předky v 64 duelech 32 bodů za 10 gólů a 22 asistencí. Fialovi končí nováčkovský kontrakt a může se stát v červenci chráněným volným hráčem.

Třicetiletý Simmonds, který v sezoně 2012/13 při výluce v NHL působil krátce i v Liberci, hrál ve Philadelphii od roku 2011. Má kontrakt ještě na příští sezonu s ročním platem 3,975 milionu dolarů.

Hayes zamířil do Winnipegu výměnou za útočníka Brendana Lemieuxe a dva výběry na draftu NHL. Šestadvacetiletý centr se může stát po sezoně nechráněným volným hráčem.

Hayes byl se 42 body za 14 branek a 28 asistencí z 51 utkání třetím nejproduktivnějším hráčem Rangers v sezoně. Před ní uzavřel roční kontrakt na 5,175 milionu dolarů.

Winnipeg získal také ruského obránce Bogdana Kiseleviče z Floridy výměnou za výběr v sedmém kole draftu.

Golden Knights získali šestadvacetiletého Stonea výměnou za obránce Erika Brännströma, útočníka Oscara Lindberga a právo výběru ve druhém kole draftu v roce 2020.

Podle TSN se Stone dohodl s Vegas na nové osmileté smlouvě s průměrným ročním příjmem 9,5 milionu dolarů.

Před touto sezonou Stone uzavřel s Ottawou roční kontrakt na 7,35 milionu dolarů. Byl nejproduktivnějším hráčem týmu s 62 body za 28 branek a 34 asistencí z 59 utkání.

Od osmadvacetiletého Nyquista si v San Jose slibují, že zapadne do druhé či třetí útočné řady a pomůže týmu v boji o premiérový Stanley Cup.

Stříbrný olympijský medailista ze Soči 2014 Nyquist v této sezoně v 62 zápasech vstřelil 16 branek a připsal si 33 asistencí.

V létě mu vyprší čtyřletý kontrakt na 19 milionů dolarů, podle dohody bude Detroit platit 30 procent jeho mzdy.

Nyquist dosud oblékal v NHL pouze dres Red Wings, za které od roku 2011 odehrál 481 utkání s bilancí 125 gólů a 170 asistencí.

Kanadský obránce Erik Gudbranson posílil Pittsburgh. Sedmadvacetiletou trojku draftu z roku 2010 získali Penguins z Vancouveru výměnou za útočníka Tannera Pearsona, který před pěti lety vybojoval Stanleyův pohár s Los Angeles.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články