Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Už to beru všechno s úsměvem, řekl Gulaš o covidových strastech. Proti Finům pak skóroval

Vyhlášený smolař hokejové reprezentace Milan Gulaš měl tentokrát velké štěstí. Zkušený útočník, jenž přišel v minulosti z různých důvodů na poslední chvíli o několik velkých akcí, byl během týdne izolován od týmu kvůli chybně vyhodnocenému testu na koronavirus. Zdálo se, že boj o místo v nominaci pro olympijský turnaj v Pekingu pro něho skončí. Gulaš se ale nakonec k týmu vrátil a v závěru duelu s Finy zařídil vyrovnání.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Česko – Finsko: Gulaš – 2:2 (60. min.)

Kapitán extraligových Českých Budějovic si místo poklidné přípravy na zápas spolu s národním mužstvem užil své. Na vině byl test, který vykázal hraniční hodnoty. Úterý kvůli tomu strávil Gulaš místo v Praze na jihu Čech, kde podstoupil další, na sobě nezávislé testy. Všechny s negativním výsledkem. A stejně nakonec po přezkoumání dopadl i test původní. O půlnoci z úterý na středu byl Gulaš zase členem týmu.

"Jak jsem to celé bral? S úsměvem. Já už takové věci beru jenom s úsměvem, protože už to ani jinak brát nemůžu. Prostě to padlo na mě, to se nedá nic dělat, takový je život. Já jsem hlavně rád a šťastný, že jsem se nakonec mohl k týmu znovu připojit a zúčastnit se tohoto zápasu i vůbec turnaje, protože by mě to hrozně mrzelo, kdybych ho nemohl odehrát," řekl Gulaš.

S nepřízní osudu se nechtěl jen tak smířit. "Vůbec jsem neváhal, když jsem zjistil, že to byl mylný test. Jen jsem si pro kontrolu nechal udělat ještě pár testů, abych nikoho neohrozil a byl jsem si stoprocentně jistý, že jsem v pořádku a ready. Jakmile jsem dostal zelenou od reprezentace, hned jsem se zase připojil. A moc jsem se těšil," dodal Gulaš.

Nakonec to byl právě on, kdo zařídil českému týmu vůbec první bod v sezoně, když pouhých 11 sekund před koncem základní hrací doby vyrovnal na 2:2. A tentokrát si ho štěstěna našla se vším všudy. Vyhlášený kanonýr totiž skóroval poté, co si jeho přihrávku na najíždějícího Davida Krejčího srazil do vlastní branky Sakari Manninen.

"Viděl jsem, že Honza Kovář dostal puk, já se pohyboval ve své zóně a Honza mi to rychle hodil. Ještě jsem chvíli přemýšlel, jestli nebudu střílet, ale viděl jsem, jak se tam cpe David Krejčí před bránu, tak jsem se ho snažil najít na zadní tyči. Původně jsem i myslel, že to dával David, nevšiml jsem si, že si to do branky ztečoval finský hráč, až potom na kostce. Pomohlo to alespoň k tomu bodu," popsal Gulaš.

Ve formaci nastoupil s Janem Kovářem a Michaelem Frolíkem. "Myslím, že ty věci, co jsme si řekli před zápasem, fungovaly z většiny dobře, ale určitě jsou tam i takové, o kterých se musíme pobavit, ať je to třeba přechod středního pásma do útočného nebo návrat do našeho pásma, z čehož jsme dostali jeden z gólů. Na to si musíme dát pozor," zdůraznil Gulaš.

Nadšený byl i z možnosti zahrát si v jednom týmu po boku Davida Krejčího. "I pro mě v mém věku je to skvělá zkušenost, on je extratřída. Samozřejmě bych byl radši, kdybychom vyhráli, ale myslím, že nemůžeme říct, že by ten zápas byl z naší strany úplně špatně odehraný, i když tam byla okénka, která Finové potrestali. Měli jsme to přesto ve svých rukách, když jsme měli plno skvělých šancí a přesilovek," připomněl pětatřicetiletý Gulaš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články