Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokejista sezony Tipsport Extraligy v ledním hokeji 2023/2024

Útočník Průcha míří z Rangers do Phoenixu

New York - Český hokejový útočník Petr Průcha po téměř čtyřech letech opouští New York Rangers a bude působit ve Phoenixu. Šestadvacetiletý bývalý hráč Pardubic byl vyměněn těsně před koncem dnešní uzávěrky přestupů v NHL do týmu Coyotes spolu dalším útočníkem Nigelem Dawesem a obráncem Dmitrijem Kalininem za beka Dereka Morrise.

Petr Průcha v dresu New Yorku Rangers
zdroj: ČTK/AP autor: Mary Altaffer

Průcha v této sezoně nastupoval pod trenérem Tomem Renneym sporadicky a vrátil se více na led až po nástupu Johna Tortorelly, který převzal tým 24. února. Nyní ale už bude hrát ve Phoenixu pod taktovkou legendárního Wayna Gretzkého. Průcha má v tomto ročníku na kontě jen 28 zápasů a devět bodů za čtyři trefy a pět přihrávek. V produktivitě se mu nedařilo už v minulé sezoně, kdy v 62 duelech zaznamenal 17 bodů.

Přitom v premiérovém ročníku 2005/06 se objevoval po boku Jaromíra Jágra a v 68 duelech vstřelil 30 branek a zaznamenal 47 bodů. Dařilo se mu i v dalším ročníku. Celkem má na kontě v NHL z 237 zápasů 113 bodů za 63 gólů a 50 přihrávek. V 17 kláních play off přidal jednu branku a jednu asistenci. V této sezoně má Průcha příjem 1,6 milionu dolarů, a pokud neuzavře nový kontrakt, stane se v červenci chráněným volným hráčem. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články