Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Útočník Plzně Svoboda: Výsledek nás stála nedisciplinovanost

Plzeň - Zbytečná nedisciplinovanost připravila plzeňské hokejisty podle útočníka Tomáš Svobody o lepší výsledek v utkání Ligy mistrů s Nitrou. Indiáni podruhé během týdne podlehli slovenskému mistrovi a po prohře 2:4 stále nemají jistý postup ze skupiny J. Klíčový souboj sehrají ve čtvrtek na domácí půdě proti norskému Stavangeru. 

Tomáš Svoboda
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Plzeňští sice již v deváté minutě vedli 2:0, ale poté byl na pět minut plus do konce utkání vyloučen jejich nejlepší střelec Dominik Kubalík a hosté během prostřední části skóre třemi brankami otočili.

"Byla to naše nedisciplinovanost, která nás stála výsledek. Po slušném začátku, kdy jsme měli zápas pod kontrolou, jsme se nechali zbytečně vylučovat. Některé verdikty sice byly sporné, ale to je hokej. Chvílemi nás bylo víc na trestné než na střídačce," hodnotil Svoboda.

Dlouhou nitranskou přesilovku domácí ubránili, ale ve druhé třetině během 91 vteřin hosté vyrovnali. "Přitom i oni museli v první části cítit, že nemají moc šancí dát gól. Zbytečně jsme je dostali na koně vyloučeními, a to byl celý problém," pokračoval devětadvacetiletý útočník.

Západočeši se snažili získat rychle vedení zpět, ale po polovině utkání naopak dokonal obrat ve prospěch Nitry čtyřicetiletý Juraj Štefanka. "Kdybychom dokázali ve druhé třetině udržet déle alespoň vedení 2:1, pak by se podle mě zápas vyvíjel jinak. Oni si potom začali věřit, ale na koně jsme je dostali my. Navíc jsme potom dostali další gól. Dostat tři góly za třetinu je strašně moc," dodal Svoboda.

Indiáni se nedokázali prosadit ani v mnoha přesilovkách. "Ve třetí třetině jsme je tlačili a byli jsme určitě produktivnější, ale ten gól už jsme bohužel nedali. Měli jsme plno šancí alespoň vyrovnat, ale buď to výborně vychytal gólman, nebo jsme to netrefili."

Utkání Plzeň - Nitra
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Plzeňskou halu zaplnilo navzdory letním teplotám více než čtyři tisíce diváků a i s pomocí více než pěti set fanoušků Nitry vytvořili bouřlivou kulisu. "Už v Nitře byla hlučná atmosféra, ale nečekal jsem, že sem dorazí až tolik jejich fanoušků. Na druhou stranu je pro hráče hezké, že je skvělá kulisa a je to jenom ku prospěchu hokeje," pochvaloval si Svoboda.

Jeho mužstvo si ve čtvrtek zahraje o postup proti Stavangeru. "Tlak je na nás pořád stejný. K postupu potřebujeme jedno vítězství. Bohužel jsme si ho mohli uhrát už v posledních dvou prohraných zápasech. Pořád to ale máme ve svých rukou. V Norsku jsme vyhráli, takže věřím, že vyhrajeme i tady a postoupíme dál," zakončil Svoboda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články