Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Útočník osmnáctky Kvasnica: Budeme vzpomínat hlavně na výhru nad Kanadou

Čeští hokejisté do 18 let vyhráli na světovém šampionátu v Rusku jen dva zápasy ze sedmi, přesto to stačilo na celkovou čtvrtou příčku. Před turnajem by ji brali, po neúspěšném duelu o bronz se Švédy byli ale přirozeně zklamaní. Cítili, že cenný kov nebyl nedosažitelný.

Michal Kvasnica
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Dali jsme do toho všechno, ale neproměňovali jsme šance, což rozhodlo. Dělali jsme zbytečné fauly a Švédi nás z toho trestali. Měli jsme příležitost dosáhnout na medaili a chybělo opravdu málo. Jsme zklamaní," řekl útočník Michal Kvasnica.

Čeští mladíci porazili pouze slabou Francii, která bez jediného dílčího úspěchu sestoupila, ve čtvrtfinále pak šokovali výhrou nad Kanadou. "Moc zápasů jsme nevyhráli, přesto jsme dosáhli na čtvrté místo, což je úspěch. Celkově byl turnaj pro nás velká zkušenost. Budeme na to rádi vzpomínat, především na výhru nad Kanadou," uvedl Kvasnica.

"Před turnajem bychom čtvrté místo brali všema deseti. Ale teď jsme zklamaní, protože jsme si klidně mohli na ten bronz sáhnout," mínil útočník Karel Plášek.

"Opět jsme tam měli hloupé a zbytečné fauly, které nás trápily celý turnaj. A teď se to jen potvrdilo. Připravili jsme se na ně, mohli jsme Švédy porazit. Měli jsme hodně šancí, které jsme ale bohužel neproměnili," litoval Plášek.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští hokejisté do 18 let se vrátili z MS

V bitvě o bronz inkasoval český výběr hned třikrát v oslabení. "Naše oslabení nějak nefungovala. Dostali jsme v nich strašně moc gólů. Hned z první přesilovky jsme dali gól, což nás určitě nakoplo, ale vzápětí jsme dostali zase špatného góla. Určitě jsme s utkáním mohli ještě něco udělat, měli jsme na to dost šancí, ale nevyšlo to," mrzelo beka Martina Haše.

I on považoval čtvrtou příčku za úspěch. "Samozřejmě třetí místo  o finále ani nemluvě  by bylo ještě větším úspěchem, pro nás je ale určitě čtvrté místo dobré. S klukama jsme si to hodně užili. Měli jsme dobrou partu. Systém jsme měli výborný, jen jsme ho občas neplnili. Ale když jsme hráli jako tým, bylo to dobré," uvedl Haš.

"Soupeř se třikrát trefil v přesilové hře. Byla to naše bolest v celém turnaji, nechávali jsme se zbytečně vylučovat a soupeři nás za to trestali. Výkon se nám často rozsypal nedisciplinovanou hrou při forčekinku," konstatoval trenér David Bruk.

"Mám pocit, že Švédsko mělo hru pod kontrolou více než USA. Myslím si, že s Amerikou jsme měli větší šanci. S umístěním můžeme být spokojeni, ovšem představovali jsme si, že na šampionátu vyhrajeme více zápasů," uvedl Bruk. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články