Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Útočník Majdan nesmí hrát čtyři zápasy

Praha - Hokejový útočník Juraj Majdan z Litvínova si již ve čtvrtfinále play-off extraligy nezahraje. Disciplinární komise soutěže mu dnes ve zkráceném řízení zastavila činnost na tři zápasy za to, že hlavou udeřil obránce Tomáše Frola ve středečním souboji s Plzní.

Litvínov - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Majdan nuceně vynechá celkem čtyři utkání; od rozhodčích zápasu totiž dostal takzvaný trest ve hře, za nějž má automaticky zastavenou činnost na jeden duel.

Slovenský útočník mohl podle sazebníku dostat trest na tři až sedm zápasů. "Vzhledem k dosavadní disciplinární bezúhonnosti Juraje Majdana byl trest uložen na spodní hranici," uvedl manažer extraligy Antonín Vansa.

Z podnětu litvínovského klubu disciplinární komise řešila i reakci Frola, který situaci po úderu podle Severočechů přifilmoval. Slovenský bek ale dodatečně potrestán nebyl.

"Byl shledán jednoznačný úder hlavou od hráče Majdana do tváře protihráče Frola. V tomto případě nemůže být v žádném případě shledán přestupek, který spočívá v nafilmovaném pádu," řekl předseda komise Karel Holý.

Důrazné varování pro Kladno

Disciplinární komise opět potrestala i kladenský klub za nevhodné chování fanoušků. Tentokrát dostali Rytíři pokutu 30 000 korun za čtvrteční duel proti Slavii. Trenér Vladimír Růžička byl o druhé přestávce zasažen kelímkem s pivem. Kladno bylo zároveň upozorněno, že v případě opakování problémů bude další pokuta o 20 000 korun vyšší. Předseda disciplinární komise navíc klub varoval, že v závažnějším případě může dojít i k uzavření stadionu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 4. utkání Litvínov - Plzeň
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články