Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Útočník Kousal: Doufám, že jsme se nevystříleli do dalších zápasů

Grand Forks (USA) - Útočník Pavel Kousal přispěl k vítězství českých reprezentantů do 18 let nad Dánskem třemi přihrávkami a mohl si po zápase užívat postupu do čtvrtfinále. Kousal rovněž ale doufá, že si po devíti brankách do dánské sítě on a jeho spoluhráči nevyplýtvali všechen střelecký prach.

Hokejisté do 18 let
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Čeští mladíci se s Dány dlouho přetahovali a krátce po polovině utkání Seveřané vyrovnali na 1:1. Zbytek zápasu ale patřil svěřencům kouče Roberta Reichla. Ve třetí třetině si pak mohli s klidem užít ofenzivních manévrů a stihli během ní šest gólů. "Jen doufám, že jsme se nevystříleli do dalších zápasů," usmíval se Kousal po utkání.

Prvořadým úkolem však bylo vítězství, aby týmu nehrozila ošemetná série o udržení a měl zajištěný postup do play-off ještě před závěrečným vystoupením ve skupině proti Slovensku. "Myslím, že prvních 20 minut se nám povedlo. Dali jsme gól, ale pak se to zase začalo všechno tahat. Potom se to zlepšilo, takže jsme spokojení a rádi za tři body," uvedl Kousal. "Sami jsme si k tomu před zápasem něco řekli. Věděli jsme, že jsou to důležité tři body, abychom se dostali do čtvrtfinále," doplnil.

Parta kolem kapitána Marka Zachara šla do zápasu s touhou diktovat svižné tempo hry, díky čemuž Dány po většinu utkání přehrávala. "Chtěli jsme aktivně napadat a věděli jsme, že jim nesmíme dát žádnou šanci. Snad se nám to povedlo, proto jsme také vyhráli," nastínil Kousal.

Velký podíl na výkonu osmnáctky měl podle něho i předchozí duel s Kanadou, přestože z něj Češi odcházeli jako poražení. Zámořskému favoritovi podlehli 1:3, ale přestříleli ho a byli mu rovnocenným soupeřem. "Utkání s Kanadou nám hodně pomohlo. Získali jsme sebevědomí v individuálních dovednostech i nahrávkách, takže to byl dobrý zápas," vrátil se k předchozímu duelu Kousal.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články