Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Útočník Kotalík přece jen míří do Calgary

Calgary (Kanada) - Český útočník Aleš Kotalík se stal v NHL přece jen novou posilou hokejistů Calgary, kam byl vyměněn z týmu New York Rangers. O zamýšlené výměně, při níž společně s ním opouští Manhattan Chris Higgins, zatímco v kanadském týmu končí rovněž útočníci Olli Jokinen a Brandon Prust, se v zámoří mluvilo již v neděli. Nakonec byla uzavřena až po pondělním utkání Calgary s Philadelphií, které hokejisté Flames prohráli 0:3.

Jokinen s Prustem si tak odbyli svou derniéru již s vědomím, že mohou být vyměněni. "Hrajete pro ten dres a klubové logo. Dokud vám neřeknou, že už nejste součástí týmu. A to mi právě řekli," uvedl zklamaně finský hráč pro server tsn.ca. "Být vyměněn, to je facka," dodal. Zároveň ale připustil, že se mu nedaří podle představ. "Když máte plat pět milionů dolarů, je jedenáct gólů málo," připomněl Jokinen svůj střelecký účet v této sezoně.

Celá transakce se pravděpodobně odehrála se zpožděním i proto, že podle zámořských médií se Kotalík nechtěl vzdát klauzule o tom, že ho klub nesmí vyměnit bez jeho svolení. Nakonec však své rozhodnutí přehodnotil.

Jednatřicetiletý Kotalík přišel do Rangers jako volný hráč loni v létě z Edmontonu a podepsal tříletý kontrakt na devět milionů dolarů. V úvodu sezony chodil na přesilovky a sbíral body, ale postupem času přestával dostávat důvěru. V osmi z posledních devíti zápasů jej posadil trenér John Tortorella jen na tribunu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články