Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Útočník Červený se stěhuje z Bratislavy, sezonu dohraje ve švédském Brynäs

Český reprezentant Rudolf Červený dohraje sezonu ve švédském celku Brynäs IF. Devětadvacetiletý útočník doposud hrál za Slovan Bratislava v KHL. Slovenský tým již nemá šanci postoupit do play-off, Červený se tak stal dalším hráčem, kterého klub uvolnil.

Rudolf Červený
zdroj: ČTK

"Těšíme se na to, že nám pomůže v play-off. Je to hráč národního týmu, který nedávno startoval na Švédských hrách a v uplynulých sezonách hrál za reprezentaci. Dostali jsme na něj dobré reference a věříme, že je to hráč, který zvýší sílu našeho týmu," uvedl sportovní ředitel klubu Andreas Dackell.

Červený odehrál poslední zápas za Slovan ve středu, kdy se gólem podílel na výhře nad Dinamem Minsk. V KHL v aktuální sezoně odehrál 57 utkání s bilancí jedenácti branek a dvanácti asistencí. Odchovanec Českých Budějovic hrál až do minulé sezony extraligu za Hradec Králové, jako junior působil dva roky v zámoří.

V Brynäs se Červený potká s krajanem Robertem Kousalem a podle Dackella by měli nastupovat v jednom útoku. Premiérový start ve švédské lize by si měl připsat v sobotu proti Timře.

Jak se vedlo reprezentantům na Švédských hokejových hrách a kdo si řekl o další šanci? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články