Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Utkání hvězd ovládli Pacifičtí, Jágr přežil a zahrál si i finále

Nashville - Hokejisté Pacifické divize ovládli Utkání hvězd NHL v Nashvillu. Ve finále zdolali díky brance Coreyho Perryho Atlantickou divizi s kapitánem Jaromírem Jágrem 1:0. Nejužitečnějším hráčem exhibice byl vyhlášen kapitán vítězů John Scott, jenž aktuálně po přestupu z Arizony do Montrealu působí jen v nižší AHL. Třiačtyřicetiletý Jágr si připsal v semifinále proti Metropolitní divizi (4:3) jednu trefu.

Jaromír Jágr v Utkání hvězd
zdroj: ČTK/AP

Po nominaci se Jágrovi na exhibici nechtělo, protože měl v plánu se v pauze věnovat přípravě na zbytek sezony, ve které se chce dostat s Floridou do play-off. "Jak už jsem říkal, chtěl jsem zůstat doma, trénovat a připravit se na zbývajících 30 zápasů (základní části). Ale byla to zábava, o tom není pochyb," přiznal Jágr, že si svůj jubilejní desátý start v All Star Game po 12 letech pauzy nakonec užil.

Celkem celebrity NHL nabídly v novém formátu exhibice ve třech dvacetiminutových minizápasech hraných v poli se třemi hráči na obou stranách 23 gólů a přehlídku další zábavy. "Samotné zápasy byly celkem dobré. Byl jsem překvapený. Hrálo se defenzívně a každý chtěl vyhrát," doplnil Jágr.

Třiatřicetiletý Scott, jehož z recese vybrali v hlasování na All Star Game za jednoho z kapitánů fanoušci, patřil mezi hlavní postavy. V souboji o finále s Centrální divizí (9:6) se předvedl dvěma góly a sklízel aplaus. Za vítězný tým nakonec převzal i šek na jeden milion dolarů. Za neužitečnějšího hráče Scotta fanoušci vybrali i přesto, že nebyl v trojici, pro kterou měli hlasovat.

Výběr Pacifické divize versus Atlantická divize
zdroj: ČTK/AP

Nakonec hlasování na Twitteru ale 203 centimetrů měřící a 118 kilogramů vážící obr s pouhými 11 body a pěti góly na kontě z 285 duelů v NHL ovládl. A získal také vůz Honda Pilot Touring SUV. "Je to další z věcí, které bych nevěřil, že se stane. Nikdy za milion let bych nedoufal, že se dostanu na Utkání hvězd NHL, diváci budou tak stát za mnou a dám dva góly v zápase. Nedá se to vyjádřit slovy. Je to neuvěřitelné," prohlásil Scott.

Jágr považoval konec celého příběhu letošní All Star Game v Nashvillu za ideální. "Člověk nenávidí prohry, ale jestli jsem chtěl někdy prohrát, jsem rád, že to bylo dneska," potěšil čtvrtého nejproduktivnějšího hráče historie NHL Scottův triumf. "Všichni myslel, že to bude pro hokej špatné a ono se to otočilo možná v jeden z nejlepších příběhů. A víte co? On si to opravdu zasloužil, to je na tom zábavné," dodal Jágr, který se stal třetím nejstarším hráčem v historii All Star Game. V roce 1980 nastoupil v 51 letech Gordie Howe a v roce 1969 ve 44 letech Doug Harvey.

Jágrovu semifinálovou trefu zhlédněte ZDE.

Ve finálovém souboji v prvním dějství čekali fanoušci na první branku marně. Gólmani Quick s Luongem předvedli několik skvělých zákroků a odcházeli z ledu s čistým štítem. Bezbrankový stav neprolomil ani při pokusech a dvou šancích Jágr. Až ve 14. minutě už překonal Bishopa Perry, který dosáhl ještě jedné branky, ale ta nebyla po stížnosti na atak gólmana uznána. Gibson stejně jako Quick výběru Atlantické divize gólovou radost nedovolil.

V úvodním klání o finále vyhrála Atlantická divize 4:3, když třikrát dohnala ztrátu a nakonec otočila výsledek na svou stranu. Nerozhodný stav 2:2 do krátké pauzy po první desetiminutovce zařídil Jágr, který zakončil únik blafákem do forhendu. Po 25 vteřinách druhého poločasu hry uvítal Luongova nástupce v brance Bishopa gólem po efektní otočce po úniku Malkin, který to stihl těsně předtím, než jej mohl atakovat vracející se Jágr. Gólman Tampy Bay už za svá záda puk nepustil a po Ekbladově vyloučení poslal soubor českého kapitána po třetí Larkinově přihrávce v minizápase Subban. Bishop na konci zlikvidoval Letangův únik.

V duelu Centrální s Pacifickou divizí byly větší gólové hody. Svůj výběr dovedl k postupu po vítězství 9:6 dvěma góly i Scott. Při první trefě hráči, který po přestupu z Arizony do Montrealu působí na farmě v AHL, fanoušci Bridgestone Areně vestoje aplaudovali. Scott nabídl i náznak potyčky s Patrickem Kanem. 

Rekapitulace průběhu turnaje najdete ZDE.

Utkání hvězd NHL v Nashvillu:

Finále:

Pacifická divize - Atlantická divize 1:0 (0:0) Branka a nahrávky: 14. Perry (D. Sedin, Burns). Rozhodčí: O'Rourke, Walsh - Rody, Murray. Diváci: 17 006.
Pacifická divize: Quick (11. Gibson) - Doughty, Burns, Giordano - Perry, D. Sedin - Pavelski, Scott - Hall, Gaudreau. Trenér: Darryl Sutter.
Atlantická divize: Luongo (11. Bishop) - E. Karlsson, Subban, Ekblad - Jágr, R. O'Reilly - Larkin, Stamkos - P. Bergeron, Komarov. Trenér: Gerard Gallant.

Semifinále:

Atlantická divize - Metropolitní divize 4:3 (2:2) Branky a nahrávky: 4. E. Karlsson (Larkin), 10. Jágr (Larkin), 13. Ekblad (R. O'Reilly, Komarov), 16. Subban (Larkin, Bishop) - 2. Letang (Malkin), 5. Kuzněcov (Faulk), 11. Malkin (Saad, Schneider).
Atlantická divize: Luongo (11. Bishop) - E. Karlsson, Subban, Ekblad - Jágr, R. O'Reilly - Larkin, Stamkos - P. Bergeron, Komarov. Trenér: Gerard Gallant.
Metropolitní divize: Holtby (11. Schneider) - McDonagh, Letang, Faulk - Giroux, Tavares - Malkin, Saad - Bäckström, Kuzněcov. Trenér: Barry Trotz.

Centrální divize - Pacifická divize 6:9 (3:3) Branky a nahrávky: 1. Neal (Duchene, S. Weber), 9. Neal (Duchene, S. Weber), 10. P. Kane (Jamie Benn, Rinne), 15. Byfuglien (Seguin, Tarasenko), 15. Seguin (Byfuglien, Tarasenko), 19. Josi (Seguin, Neal) - 1. Scott (Burns), 6. Pavelski (D. Sedin, Perry), 9. Gaudreau (Giordano, Hall), 12. D. Sedin (Gibson), 14. Scott (Burns), 15. Hall (Gaudreau), 15. D. Sedin (Perry, Doughty), 18. Hall (Burns), 19. Doughty (Pavelski).
Centrální divize: Rinne (11. Dubnyk) - S. Weber, Josi, Byfuglien - Neal, Duchene - P. Kane, Jamie Benn - Seguin, Tarasenko. Trenér: Lindy Ruff.
Pacifická divize: Quick (11. Gibson) - Doughty, Burns, Giordano - Perry, D. Sedin - Pavelski, Scott - Hall, Gaudreau. Trenér: Darryl Sutter.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články