Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Ústí přehrálo na úvod finále první hokejové ligy Brno 5:3

Ústí nad Labem - Hokejisté Ústí nad Labem vstoupili vítězně do finále první ligy. V úvodním zápase série hrané na čtyři výhry porazili v souboji dvou nejlepších celků po základní části Kometu Brno 5:3. Domácí sice vedli ve 22. minutě již 3:0, ale nakonec se museli o výhru obávat až do samého závěru. Kometa dvěma góly v prostřední části zápas zdramatizovala. Druhé utkání série hrané na čtyři vítězné zápasy můžete sledovat v sobotu od 17:25 na ČT 4 Sport.

Domácí se museli v úvodním zápase série obejít bez kapitána Jana Čalouna, který těsně před kláním onemocněl. Musel ho nahradit Rastislav Špirko. Byl to právě slovenský reprezentant, který po opatrném začátku otevřel skóre utkání, když se v 8. minutě trefil pod horní tyčku Hylákovy branky.

Severočechy vedoucí gól povzbudil a jejich vedení mohl zvýšit Pazourek. Ve 12. minutě se už domácí radovali, brankový rozhodčí rozsvítil červené světlo, ale hlavní sudí Fraňo Hanzlovu akci jako gólovou neposoudil, neboť puk podle něj nepřešel celým objemem za brankovou čáru. Přesto se Lvi druhého úspěchu dočkali. Třináct vteřin před koncem první části překonal Hyláka podruhé po individuální akci Mikulík.

Kometa se vrátila do zápasu dvěma slepenými góly

Když ve 22. minutě domácí s vydatným přispěním brněnského Dlouhého vedli už 3:0, zdálo se, že je rozhodnuto. Jenže Kometa ožila a v rozmezí 32 vteřin dvakrát bleskově udeřila. Brabenec se Sedlákem snížili na 2:3 a hosté převzali režii utkání do svých rukou.

Vyrovnat se jim však nepodařilo a Ústečtí je za to na začátku třetí třetiny potrestali. Hovorka tečoval Křížovu střelu v přesilové hře. Kometa však opět rychle odpověděla. Ještě ve 42. minutě byl vyloučen Hanzl a Brabenec svým druhým gólem v utkání opět snížil na rozdíl jediné branky.

Domácí se poté snažili zejména pozorně bránit a aktivnější směrem do útoku byli opět hráči Brna. Blízko vyrovnání byl v 54. minutě Dlouhý, ale trefil jen tyč. Brabencovu šanci o pár vteřin později zlikvidoval brankář Salfický. Sázka na obranu se nakonec domácím vyplatila, při závěrečné hře bez brankáře upravil na konečných 5:3 Špirko. V sérii vede Ústí nad Labem 1:0.

Ústí nad Labem - Kometa Brno 5:3 (2:0, 1:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 9. Špirko (Hovorka), 20. Mikulík, 22. Heřman, 42. Hovorka (Kříž, Macháček), 60. Špirko - 23. Brabenec, 23. Sedlák (Klimt), 43. Brabenec (Korhoň). Rozhodčí: Fraňo, Souček - T. Prchal, Padělek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 6500 (vyprodáno). Stav série: 1:0.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články