Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Ústí postoupilo do finále, Chomutov prohrál

Ústí nad Labem/Chomutov - Hokejisté Ústí nad Labem postoupili do finále první ligy. V pátém semifinále zdolali Duklu Jihlava 4:3 po samostatných nájezdech, které rozhodl Slovinec Pajič, a připsali si čtvrté vítězství. Naopak Chomutov doma sérii neukončil, Olomouci podlehl 2:3 a na zápasy vede 3:2.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Ústí dostal v šesté minutě po rychlé akci do vedení Ludvík. V druhé třetině potrestal Čachotský střelou švihem vyloučení domácího Poživila, početní převahu svého týmu však využil o 12 minut později i ústecký Daniel Boháč. Ten střelou z úhlu trefil jihlavského obránce, od kterého se puk odrazil za záda brankáře Halmošiho.

Ve třetím dějství Jihlava dvěma Jeslínkovými brankami otočila stav ve svůj prospěch. Domácí hráli nervózně a až 127 sekund před koncem řádné hrací doby vyrovnal střelou od modré čáry Gureň. V prodloužení udrželi oba brankáři Koutský i Halmoši čisté konto a o vítězi rozhodly samostatné nájezdy. Jako jediný skóroval hned v první sérii domácí specialista Pajič a rozhodl o postupu ústeckého týmu do finále. Na soupeře si však musí ještě počkat.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovan Ústí n/L - Dukla Jihlava
Je nám líto, video expirovalo.
Piráti Chomutov - HC Olomouc

Olomouc otevřela v Chomutově skóre z první přesilovky ve čtvrté minutě, domácí celek ale za dvě minuty ze stejné výhody vyrovnal. Olomouc pak byla znovu střelecky úspěšná v 13. a 29. minutě a zaskočení domácí najednou nemohli nalézt recept na překonání výborně napadajícího soupeře.

Chomutovští po přestávce vyvinuli velký tlak, ale obětavě hrající hosté s výborným Kašíkem za zády těsné vedení udrželi až do konce. Domácím tak k úspěchu nepomohli ani Lapšanský, Tomáš Rachůnek a Pacovský, kteří za Chomutov nastoupili po nečekaném vyřazení Sparty z play-off extraligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články