Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ústí po výhře na ledě Havlíčkova Brodu zvýšilo vedení v tabulce

Praha - Hokejisté Ústí nad Labem vyhráli v 16. kole první ligy na ledě Havlíčkova Brodu 4:1 a v čele tabulky už mají šestibodový náskok. Druhá Olomouc totiž uspěla v Třebíči 2:1 až po nájezdech a třetí Chomutov v Šumperku 3:2 v prodloužení.

Ilustrační foto

Ústečtí Lvi se dostali do vedení díky brance Boháče už v sedmé minutě a až do konce svůj náskok udržovali. Domácí sice na konci druhé části vstřelili kontaktní gól na 1:2, v poslední třetině ale místo srovnání zahodili několik příležitostí. Lídr tabulky tak v závěrečné desetiminutovce definitivně rozhodl.

Olomouc po zápase v Třebíči může těšit alespoň to, že na pátý pokus v sezoně poprvé zvítězila v utkání, které se muselo prodlužovat. Na ledě předposledního outsidera sice vedla už od třetí minuty, ale další šance pochytal brankář Hrubec. Po srovnání Fořta ze 33. minuty už branka nepadla, a tak musel v nájezdech rozhodnout Kucharczyk.

Dva body za výhru v prodloužení získal i další pronásledovatel Ústí Chomutov. Na hřišti bodově se trápícího Šumperku favorit neexceloval, v základní části se oba týmy ujaly jednou vedení, ale vždy o něj rychle přišly. Vítěznou branku na 3:2 pro Chomutov zaznamenal v 64. minutě z dorážky Helminen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články