Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Ústí nad Labem vyhrálo 1. hokejovou ligu, v baráží ho čeká Mladá Boleslav

Brno – Hokejisté Slovanu Ústí nad Labem zvítězili v šestém finálovém utkání první hokejové ligy nad Kometou Brno 2:1 a stali se tak celkovými vítězi druhé nejvyšší české soutěže, finále ovládli v poměru 4:2. V příštích dnech je čeká baráž s nejslabším týmem extraligy z Mladé Boleslavi o postup do nejvyšší soutěže. V baráži se tak opět utkají její loňští účastníci, Ústečtí budou mít šanci oplatit Mladé Boleslavi porážku z roku 2008.

Ústí nad Labem vyhrálo 1. ligu
zdroj: ČTK autor: Igor Šefr

Kometa v posledním finálovém zápase vsadila na odvrácení mečbolu soupeře aktivní útočnou hrou, která jí přinesla brzy i vedoucí branku. Po rychlém útoku vystřelil v 5. minutě Brabenec na Salfického, který kotouč vyrazil před svého obránce a od něho putoval do sítě.

Ústí muselo po inkasovaném gólu nečekaně brzy otevřít hru a začít myslet i na útok. Brňané pokračovali v tlaku a po deseti minutách propásli možnost zvýšit náskok, když po ostřelování Salfického nenašli Pucher, Brabenec ani Svačina přesnou mušku. A také hosté několikrát nebezpečně zahrozili a Brňany podržel pouze výborně chytající Hylák. Ten stačil v poslední chvíli položit na led chránič při dokončování blafáku Pazourka a podobným způsobem zneškodnil i stejnou příležitost Hovorky.

Oba týmy hrály velmi pozorně v defenzivě a navíc se snažily o čistou hru. Prvním vyloučeným byl až těsně před koncem první třetiny Brabenec, nicméně koncentrovaně hrající domácí hokejisté se bez větších problémů tlaku soupeře ubránili.

Opatrný hokej se snahou neudělat chybu opanoval druhou třetinu. Ovšem právě Brňané při přesilovce po školácké chybě obránců na útočné modré čáře nabídli Mikulíkovi sólový únik a situaci zachránil pozorný Hylák. Na rozdíl od první třetiny ale brankové šance ustoupily důraznému bránění už středního pásma. Vážnější příležitost ke skórování si vypracoval pouze Liščák, který ale na pozorného Salfického nevyzrál.

Hokejové drama nabídla až závěrečná třetina, do které vstoupila Kometa s velkými problémy, neboť hned v jejím úvodu byl vyloučen na čtyři minuty Vondráček. Brňané se ale v oslabení stačili nejen ubránit a nepustili soupeře do vážnější šance, ale stačili i dvakrát zahrozit. Poprvé se po Brabencově přihrávce dostal k zakončení obránce Lhotský, ale Salfický stačil pohotově zareagovat. O několik chvil později se řítil sám na branku soupeře Klimt, který byl ústeckými zadáky nedovoleně zastaven a trestné střílení neproměnil Svačina.

Dvanáct sekund po skončení přesilovky se ale podařilo hokejistům Ústí přece jen vyrovnat. Útočník Janků našel přesnou přihrávkou obránce Zemana, jehož střela skončila za zády brankáře Hyláka. Těsně před koncem třetího dějství se Kometě nabídla možnost rozhodnout zápas po vyloučení obránce Zemana. Ale poněkud křečovitě hrající domácí hokejisté na brankáře Salfického nevyzráli.

Zápas tak dospěl do prodloužení. V něm v čase 62:50 rozhodl paradoxně brněnský rodák Pazourek, který objel branku a zasunul puk pod bezmocného Hyláka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články