Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Ústí nad Labem i Chomutov vyhrály v první hokejové lize o gól

Praha - Hokejisté Ústí nad Labem si v čele první ligy udrželi těsný náskok jednoho bodu před Chomutovem. Oba favorizované celky v dnešních zápasech 42. kola uspěly venku rozdílem jediného gólu: Ústí vyhrálo 2:1 v Havlíčkově Brodu, Chomutov zvítězil v Šumperku 3:2.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Šumperská bojovnost proti Chomutovu k bodům nevedla. Domácí přitom skórovali zásluhou Meluzína jako první, v 28. minutě pak ještě Sedlák odpověděl na góly Gajovského a Hrušky, duel ale definitivně rozhodla Kraftova trefa těsně po polovině utkání.

Ústí si naproti tomu v Havlíčkově Brodu rychle vytvořilo dvoubrankový náskok, už v sedmé minutě vedli hosté zásluhou Kováře a Ludvíka 2:0. Domácí celek snížil a hnal se za vyrovnáním, ale ústecký brankář Koutský všem střelám odolal.

Třetí Olomouc prohrála na ledě předposlední Třebíče 3:5, třebaže po úvodní třetině vedla o tři branky. Do druhé části ale domácí nastoupili jako vyměnění a během 13 minut výsledek čtyřmi góly otočili. V závěru pak třebíčské vítězství pojistil ještě Dolníček.

S nulou dokázaly doma vyhrát Benátky nad Jizerou, Kadaň i Písek. Jihočeši porazili Hradec Králové 4:0 a jejich brankář Sedláček udržel čisté konto podruhé za sebou. Kadaň ubránila jihlavské přesilovky a po výhře 3:0 si připsala páté vítězství v řadě.

Litoměřice vedly nad berounskými Medvědy už v první minutě, jenže Středočeši čtyřmi rychlými góly vývoj zápasu razantně otočili. Domácí se nevzdali, v závěrečné třetině dokázali snížit až na 4:5, avšak vyrovnání už nepřišlo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články