Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Ústí má i po 15. kole pětibodový náskok v čele před Olomoucí

Praha - Hokejisté Ústí nad Labem si po 15. kole udrželi pětibodový náskok před Olomoucí v čele první ligy. Úřadující vítězové druhé nejvyšší soutěže vyhráli 3:2 v Benátkách a ukončili jejich úspěšnou sérii. Olomouc porazila 2:0 Litoměřice a podruhé za sebou neinkasovala.

Hokej
zdroj: ČT24

Na první branku čekali diváci na benáteckém zimním stadionu do poloviny první třetiny. Vstřelil ji hostující Ludvík, který se vrátil do sestavy po zranění kotníku. Domácí vyrovnali na začátku druhé třetiny díky gólu obránce Pavlů v přesilovce. Dvě sekundy před polovinou zápasu se prosadil po objetí branky ústecký Roubík a na dvoubrankový rozdíl zvýšil Boháč, který bleskově využil přesilovou hru. Domácí o 70 sekund později taktéž v početní výhodě korigovali, ale na vyrovnání nedosáhli. Benátky tak po deseti zápasech, ve kterých bodovaly, vyšly naprázdno.

Olomoučtí hokejisté potvrdili druhé místo vítězstvím 2:0 nad Litoměřicemi. Základ k němu položili v první třetině, kdy Kucharczyk využil přesilovou hru. Gólovou pojistku přidali Hanáci z přesilovky, když Haluza dorazil Řípovu střelu. V závěru se hosté snažili zápas zdramatizovat, došlo i na bitku mezi Ondruškem a hostujícím Holomkem, domácí brankář Kašík ale druhé čisté konto za sebou uhájil.

Třetí Jihlava potvrdila svou domácí suverenitu proti Šumperku. Draky porazila 7:3 a ani v sedmém duelu na Horáckém stadionu neztratila bod.

Chomutov rozhodl o vysokém vítězství 6:2 nad Havlíčkovým Brodem třemi góly během úvodních pěti minut, když ten první vstřelil Hruška už po 14 sekundách hry.

Chomutovští hokejisté
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Zápas v Berouně plný vyloučení vyzněl lépe pro domácí, kteří porazili Kadaň 5:3. V první polovině utkání jasně dominovali Středočeši, kteří za stavu 4:1 lehce zvolnili, čehož hosté využili k přiblížení na rozdíl dvou branek. Medvědi ale vzápětí odskočili opět na rozdíl tří gólů, které Kadaňští v závěrečné části opět snížili, i kvůli častému vylučování však více s výsledkem udělat nedokázali.

Málo vídaný obrat předvedl Písek v Mostě. Když Severočeši ve druhé třetině vstřelil branku na 3:0, zdálo se, že si domácí hokejisté v pohodě dojdou pro tříbodový zisk. Hosté se probudili až ve třetím dějství. Ve 43. minutě snížili a v závěru normální hrací doby dvěma slepenými góly vyrovnali. Obrat dokonali v prodloužení, když se necelou minutu před koncem nastavené doby trefil autor dvou branek Němeček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články