Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ústí deklasovalo Jihlavu, podobně si pohrál Hradec s Olomoucí

Praha - Hokejisté Ústí nad Labem se v 36. kole první ligy vrátili na vítěznou vlnu a udrželi si tříbodový náskok před Chomutovem. Lídři tabulky, kteří před dvoutýdenní pauzou poprvé v sezoně prohráli dvakrát za sebou, dnes deklasovali 7:3 čtvrtou Jihlavu.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Ústí nad Labem - Jihlava 7:3

Lvi nastříleli rivalovi z Vysočiny sedm gólů už do poloviny zápasu. Ve 3. minutě ujel v oslabení navrátilec ze Zvolena Čurilla a přivedl domácí do vedení. Po rychlém brejku vyrovnal Zeman, ale za dalších 39 sekund vrátil Ústeckým vedení Ludvík a Handlovský bombou z úhlu zvýšil na 3:1. V úvodu druhé třetiny využil Třetina přesilovku a Halmošiho vystřídal v brance Dukly Novotný. Ten pak třikrát kapituloval po trefách Roubíka v přesilovce, Skleničky a Ludvíka. V závěru druhé třetiny snížil hostující Bezděk a jeho spoluhráč Čachotský upravil v třetí třetině konečný stav zápasu na 7:3. Ústí vypomohl pardubický brankář Koutský, neboť gólmani Francouz a Orct mají zdravotní problémy.

Chomutov - Kadaň 5:0

Hokejisté Kadaně se na derby s partnerským Chomutovem dokážou vždy náležitě motivovat, a tak byla první třetina brankově i herně vyrovnaná. Ovšem hned v úvodu té druhé otevřel skóre Gajovský a od té doby už byl rozdíl v postavení soupeřů v tabulce jasně patrný. Na obou stranách byli oporou brankáři: na kadaňské navzdory pěti obdrženým gólům Řehoř, na chomutovské Hanuljak, který za svá záda puk nepustil.

Hradec Králové - Olomouc 6:2

Hradečtí hokejisté v prvním utkání po vánoční pauze na domácím ledě nejenže porazili aktuálně třetí Olomouc, ale prezentovali se velmi přesvědčivým výkonem. Hradec otevřel skóre ve čtvrté minutě zásluhou Tvrdíka, v desáté zvýšil Záhorovský. V druhém dějství domácí vedli dokonce už 4:0 a rozdílem čtyř branek nakonec zápas také skončil. Olomoučtí totiž dokázali skóre jen snížit na 1:4 a v poslední minutě zkorigovali na 2:6.

Benátky nad Jizerou - Třebíč 2:1

Benátky měly v první třetině utkání s Třebíčí výhodu trestného střílení, které ale Kellner neproměnil. Do vedení tak šli hosté, poté co se sedm desetin sekundy před první sirénou trefil Havel. V druhé třetině Benátky přidaly na aktivitě a v 25. minutě vyrovnaly zásluhou nejproduktivnějšího prvoligového hráče Krále. Do vedení je dostal na začátku třetí třetiny Klimt. Závěrečnou desetiminutovku odehráli hosté nastěhovaní před gólmanem Vošvrdou, toho ale již nepřekonali.

Most - Beroun 4:3 SN

Beroun v Mostě třikrát vedl, v druhé třetině i rozdílem dvou branek, přesto si ze severu Čech odvezl pouze bod. Domácí celek vždy na nástup Medvědů dokázal najít odpověď. Utkání se nerozhodlo ani v nastaveném čase a vítěze určily až samostatné nájezdy. V těch byl úspěšnější Most, v jehož dresu rozhodl Tvrdek.

Ostatní výsledky:

Havlíčkův Brod - Litoměřice 1:2

Šumperk - Písek 2:3

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články