Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ústečtí hokejisté porazili na úvod finále první ligy Chomutov 7:3

Ústí nad Labem - Hokejisté Ústí nad Labem porazili v prvním finálovém utkání play-off první ligy Chomutov jednoznačným skóre 7:3. Zápas však domácí zlomili ve svůj prospěch až třemi góly v posledních osmi minutách třetí třetiny.

Utkání Ústí nad Labem - Chomutov
zdroj: hcusti.cz

Chomutov nasadil do finálového duelu brankářskou posilu z Popradu Dubu, i když všechny předešlé zápasy v play-off odchytal Řehoř. Hned v první minutě mohl otevřít skóre hostující Lapšanský, ale jako první se prosadili domácí. Dubu překonal v sezoně Lapšanského spoluhráč ve Spartě Sacha Treille. Po sérii velkých šancí na obou stranách se i druhého gólu dočkali Ústečtí. Sekundu po skončení přesilové hry se mezi střelce zapsala další extraligová posila Jan Káňa.

Chomutovu se ale podařilo srovnat krok, Koutského v brance domácích překonali Lapšanský a Orsava. Aktivní Lapšanský navíc neproměnil trestné střílení. Ještě v závěru druhé třetiny ale Ústí získalo vedení zpět, a přestože ve třetí části snížil Chomutov na 3:4, domácí závěr duelu zcela ovládli. Dvě minuty po Divišově snížení se podruhé v zápase prosadil obránce Hořava. Šest tisíc diváků v hale poté rozjásal dokonce v oslabení Roubík a účet zápasu uzavřel svým druhým gólem Treille.

"Byl to dlouho zcela vyrovnaný zápas. Zlom nastal, když jsme šli do vedení 5:3. Nevyvarovali jsme se zbytečných chyb, ke kterým nás donutil kvalitní soupeř, ale druhou polovinu zápasu jsme zvládli lépe," uvedl ústecký trenér Petr Rosol. Jeho bývalý spoluhráč z reprezentace Jiří Doležal na lavičce Chomutova litoval, že jeho hráči nepřidali po vyrovnání třetí gól. "Škoda, že když se nám podařilo vyrovnat na 2:2, neproměnili jsme další šance. Když soupeř otočil na 3:2, zápas se pak zlomil v jeho prospěch," dodal kouč, jenž vystřídal v průběhu semifinále s Olomoucí odvolaného Václava Sýkoru.

Slovan Ústečtí Lvi - Piráti Chomutov 7:3 (2:0, 2:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 2. S. Treille (Alinč, P. Hořava), 17. J. Káňa (Třetina, Gureň), 36. P. Hořava (S. Treille, Alinč), 39. Alinč, 52. P. Hořava (Alinč, Pajič), 56. Roubík (Šagát, Koutský), 59. S. Treille (Hampl, Alinč) - 22. Lapšanský (Gajovský), 33. Orsava (Endál, Fiala), 50. Diviš (Grof, Gajovský). Rozhodčí: Pešina, Smitka - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 6 002.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články