Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Ústecký hokej na dně. Klub nezačal ani letní přípravu

Ústí nad Labem - Hokejisté prvoligového Ústí nad Labem nezahájili plánovanou společnou letní přípravu. Vedení začátek tréninkového období zrušilo, hráči se budou připravovat individuálně. Jak a s kým bude HC Slovan Ústečtí Lvi hrát druhou nejvyšší soutěž, není jisté. Důvodem je špatná ekonomická situace, klub čelí insolvenčnímu řízení.

Bývalý ústecký tým
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

"Hráčům jsem zrušil přípravu dnes ráno. Hokejistům pod smlouvou jsem řekl, aby se připravovali individuálně," řekl předseda akciové společnosti HC Slovan Jiří Zdvořáček. Letní příprava by podle něj měla být obnovena po mimořádné valné hromadě, která se uskuteční 5. června. Hokejisté bez smlouvy se mohou rozhodnout, zda si najdou jiný klub, nebo budou čekat, jak se situace v Ústí vyvine.

"V současnosti nemáme žádného manažera, trenérům Skrbkovi a Marešovi skončily smlouvy. Jsem informován, že držitel prvoligové licence, občanské sdružení Slovan Ústí nad Labem, hodlá přihlásit tým do příštího ročníku první ligy a snaží se organizovat letní přípravu hráčů," uvedl Zdvořáček.

Zástupce občanského sdružení a do poloviny letošního dubna manažer prvoligového týmu Vladimír Evan potvrdil, že tým se do první ligy přihlásí v řádném termínu. "Nemůžeme čekat na výsledky červnové valné hromady. Současně jednám s jednotlivými hráči o vzniklé situaci, o možnostech zajištění letní přípravy. Mládežnické týmy patří pod naše občanské sdružení a fungují normálně," uvedl Evan.

Je nám líto, video expirovalo.
Ústecký hokej doputoval na dno

Zdvořáček řekl, že akciová společnost Slovan Ústí nad Labem čelí insolvenčnímu řízení na základě soudního návrhu dvou věřitelů. Klub má dluhy ve výši kolem 30 milionů korun, dluží hokejistům na výplatách, akcionářům i dodavatelům služeb. "K věřitelům se připojil i podnikatel Patrik Oulický a ústecké Městské služby," řekl Zdvořáček.

Akcionáři Slovanu se podle Zdvořáčka dosud neshodli na řešení situace. Víc jasno má být po valné hromadě na začátku června. "Valná hromada svolaná na 29. dubna nebyla usnášeníschopná. Přesto mají akcionáři zájem situaci vyřešit a prvoligový hokej v krajském městě zachovat," uvedl Zdvořáček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články