Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

USA útočí na osmý titul v řadě, Češi chtějí zlepšit loňské umístění

Brno - Hokejisté Spojených států amerických budou na mistrovství světa hráčů do 18 let v Brně, Znojmě a Břeclavi útočit už na svůj čtvrtý triumf v řadě. Hlavními soupeři jim budou zřejmě opět Švédové, Rusové či Kanaďané, kteří v této kategorii čekají na medaili od triumfu v roce 2008.

Hokejová reprezentace do 18 let
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Český tým chce na domácím šampionátu hlavně postoupit z těžké základní skupiny s oběma zámořskými týmy a Finskem, čímž by se vyhnul starostem v boji o záchranu. "Není to skupina smrti, ale je to stejná skupina, jakou měla dvacítka, a já jsem opravdu přesvědčený, že můžeme porazit kohokoliv. A byl bych hrozně rád, kdyby se to potvrdilo," řekl trenér českých hokejistů Jiří Veber. Připomněl tažení dvacítky, která na přelomu kalendářního roku v Edmontonu a Calgary sahala na semifinále, přestože byla pasována spíš na boj o záchranu.

V kádru Američanů jsou tři loňští mistři světa z německého Crimmitschau - obránci Seth Jones, Jacob Trouba a útočník Nicolas Kerdiles. Trouba se letos představil i ve světovém šampionátu dvacítek. Mezi hlavní hvězdy turnaje by se mohl zařadit švédský útočník Filip Forsberg, který má na kontě v tomto roce už zlato z dvacítek a má šanci být letos na draftu NHL na nejvyšších pozicích. Na dvacítkách zářil také ruský brankář Andrej Vasilevskij, který bude patřit mezi hlavní opory sborné.

Naopak počítat nemohou Rusové z útočníkem Michailem Grigorenkem, který hraje play-off v zámořské juniorské QMJHL za Québec. Pod drobnohledem velkého množství skautů bude i řada dalších talentů, která může jít na draft letos či v dalších letech.

Česká republika hostí šampionát osmnáctek po sedmi letech, v roce 2005 se hrálo v Plzni a Českých Budějovicích. Pořadatelství převzala místo Švýcarska. "Chceme navázat na úspěch z minulého šampionátu dvacítek, které bylo z diváckého hlediska hodnoceno jako nejúspěšnější," řekl předseda organizačního výboru turnaje Miroslav Šeba.

Organizaci turnaje trošku zkomplikoval úspěch hokejistů Brna v extralize, které postoupilo do finále. Z Kajot Arény se tak muselo přesunout celkem pět utkání, která se kryjí s domácími zápasy Komety v boji o titulu. Jeden duel byl přeložen do Znojma a čtyři včetně obou čtvrtfinále do Břeclavi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články