Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Urban nahradí Kvapila a poprvé se představí v národním týmu

Praha - Krátce po úterním zveřejnění nominace na Channel One Cup v Praze a Moskvě musel trenér českých hokejistů Vladimír Vůjtek starší udělat první změnu. Kvůli zdravotním problémům se omluvil útočník Marek Kvapil z Medveščaku Záhřeb a dodatečně povolán byl Tomáš Urban z Mladé Boleslavi, který bude v národním týmu debutovat.

Třicetiletý Kvapil se na listopadové Karjale vrátil do reprezentace po čtyřech letech, ale hned v prvním utkání v Örnsköldsviku proti Švédsku si natáhl vnitřní postranní vaz v koleni a turnaj pro něj skončil. V KHL po zranění vynechal jen dva zápasy, v sestavě Medveščaku v posledních duelech nechyběl a je s 25 body za 10 branek a 15 asistencí z 39 utkání druhým nejproduktivnějším českým hráčem.

Stejně starý Urban, který přišel do Mladé Boleslavi v létě z Liberce, je s 19 body za devět tref a deset přihrávek v kanadském bodování extraligy devatenáctý. S 202 centimetry nejvyšší hráč domácí soutěže má na kontě v extralize celkem 264 utkání a 103 bodů za 53 tref a 50 přihrávek. V elitní soutěži poprvé nastoupil až ve čtyřiadvaceti letech, kdy si jej z prvoligových Benátek nad Jizerou vytáhl Liberec.

Český tým vstoupí do Channel One Cupu ve čtvrtek 17. prosince domácím zápasem s Finy v O2 areně. Po přesunu do Moskvy se reprezentace v sobotu utká se Švédy a turnaj uzavře nedělním duelem s domácím Ruskem. Přímé přenosy nabídne ČT sport a náš web.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články