Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Unikátní medaile pro hokejové MS zdobí výřez se siluetou slovenských hor

Na květnovém mistrovství světa v Bratislavě a Košicích budou hokejisté bojovat o medaile, kterým dominuje postava hokejisty a slovenské hory. Podle Petera Packaně, který jejich podobu navrhl, jde o unikátní kousky. Šampionát se na Slovensku uskuteční od 10. do 26. května.

Medaile pro hokejové MS 2019
zdroj: ČTK/PR autor: Ján Sukup

"Při jejich tvorbě jsem dostal volnou ruku. Za hlavní motiv jsem vedle postavy hokejisty zvolil slovenské hory. Do návrhu jsem je zakomponoval netradičně - výřezem, díky kterému je medaile i přes klasický kulatý tvar unikátní," uvedl Packaň.

Podle požadavků Mezinárodní hokejové federace musel dodržet dvě podmínky. Měl stanovenou maximální velikost a hmotnost, medaile navíc musely být kulaté.

Cenné kovy váží přibližně 350 gramů a pro trojici nejlepších týmů bude připraveno vždy 33 kusů. Vyrobeny jsou se slitin mědi a zinku, povrch je upravován niklováním, zlacením a patinováním.

"Medaile jsou společně s pohárem pro mistry světa nejzásadnější věcí na šampionátu. Jsme rádi, že jsme opět vytvořili unikátní medaile, které budou jejich držitelům připomínat zem a město, kde o jejich zisk bojovali. To byl náš hlavní cíl," uvedl ředitel organizačního výboru Igor Nemeček.

"Chtěli jsme, aby medaile byly krásné. Stejně tak si přejeme, aby byl krásný i celý šampionát," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články