Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Ukrajinský hokejista soupeři "loupal banán", rozhořčeně reagoval i Tardif

Téma rasismus je ve sportu ožehavé a bohužel i dost frekventované. Ovšem v hokeji se tenhle nešvar často neobjevuje, to však neznamená, že by tenhle problém byl mezi hokejisty vyřešený. To dokázal ukrajinský reprezentant Andrij Deniskin, který byl v nedělním ligovém utkání vyloučen do konce zápasu za rasistické gesto k soupeři. Na situaci reagoval i nový šéf Mezinárodní hokejové federace Luc Tardif.

hokej, ilustrační
zdroj: ČT4 autor: čtk/ Václav Šálek

Útočník Kremenčuku se po šarvátce s jedním z hráčů Donbassu Doněck dostal do hádky s americkým obráncem tmavé pleti Jalenem Smereckem, při níž směrem ke svému sokovi naznačil, že loupá a jí banán. Rozhodčí ho za to poslal do šatny.

Deniskinovo chování odsoudily oba kluby i nový šéf Mezinárodní hokejové federace Luc Tardif. "V našem sportu ani ve společnosti není místo pro takovéhle zjevně rasistické a nesportovní gesto. Jde o přímý útok na ideály a hodnoty našeho sportu a zajistíme, aby se vše vyšetřilo a přišel patřičný trest," uvedl Tardif.

Kremenčuk už podle agentury Reuters Deniskina potrestal, ale neuvedl jakým způsobem. Donbass vyzval disciplinární komisi ukrajinské ligy k co nejpřísnějšímu potrestání třiadvacetiletého hráče.

Deniskin, který přispěl úvodním gólem zápasu k vítězství Kremenčuku 3:2, se po utkání za své gesto omluvil na sociální síti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články