Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Ujčík kraloval utkání Legend v Jihlavě. Švédům dal 2 branky

Jihlava - České hokejové legendy u nás poprvé přivítaly své švédské protějšky. Největší hvězdu soupeře, Matse Neslunda, zastínil v Jihlavě útočník, který teprve před dvanácti dny ukončil extraligovou sezonu - zanedlouho čtyřicetiletý Viktor Ujčík.

Člen elitního tripple gold clubu - mistr světa, olympijský šampion a vítěz Stanleyova poháru Mats Neslund si užil skvělé atmosféry i přesto, že se v koncovce neprosadil. "Neměli jsme svůj den, ale fanoušci v ochozech byli úžasní. Věřím, že jsme jim nabídli perfektní podívanou," pochválil dvaapadesátiletý hokejista.

Zdaleka největší aplaus si vysloužil "sběrač puků" Viktor Ujčík. Trojnásobný mistr světa a jihlavský rodák mezi hokejovými legendami přispěl dvěma góly k vítězství nad Švédskem 6:3.  "Nevíme, jestli prodlouží smlouvu příští rok, tak jsme ho pozvali jako hosta," usmívá se dvojnásobný mistr světa Milan Nový.

Sám Ujčík neskrýval nadšení. "Takového zápasu si člověk vždy váží. Pro mne to bylo hodně specifické tím, že se to hrálo v Jihlavě. Sice jsem čtrnáct dní nebyl na ledě, ale myslím, že někteří moji spoluhráči na tom byli hůř," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články