Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Účetní musel do brány Chicaga a zářil. Pár hodin zpět jsem přitom seděl u počítače, smál se

Ještě pár hodin před zápasem seděl u počítače a dělal práci účetního. V té době netušil, že brzy ho čeká zážitek, na který nikdy nezapomene. Brankář Scott Foster dochytal zápas Chicaga s Winnipegem, svému týmu pomohl k vítězství 6:2 a stal se první hvězdou střetnutí. S Black Hawks přitom podepsal amatérský zkušební kontrakt teprve před utkáním po zranění Antona Forsberga během rozcvičky.

Brankář Chicaga Scott Foster se raduje z vítězství
zdroj: REUTERS autor: Dennis Wierzbicki

Do branky Chicaga se postavil debutující Collin Delia. Třiadvacetiletý Američan inkasoval dvakrát z 27 střel a výrazně přispěl k vítězství 6:2. V 46. minutě ale kvůli křečím přenechal místo šestatřicetiletému Fosterovi, který nebyl nikdy draftován a naposledy chytal v roce 2005 v univerzitní lize NCAA. Foster při premiéře odchytal 14 minut a jednu vteřinu, zastavil všech sedm pokusů Jets a byl zvolen první hvězdou zápasu.

"Šok přišel ve chvíli, kdy jsem se musel převléknout, pak už si na nic nevzpomínám. Je to sen, který mi už nikdo nevezme. Můžu jít domů a říct to dětem, které to zase budou vyprávět kamarádům," popsal životní zážitek Kanaďan Foster, který pracuje jako účetní. "Před pár hodinami jsem seděl u počítače a teď tady stojím před vámi poté, co jsem si zachytal v NHL," smál se Foster.

Napodobil tak kustoda Caroliny Jorgeho Alvese, jenž se na Silvestra 2016 postavil do branky Hurricanes proti Tampě na závěrečných 7,6 vteřiny. Foster zastínil i počin obránce Brenta Seabrooka, jenž nastoupil do 1000. zápasu v soutěži.

"Chytal skvěle, předvedl několik důležitých zákroků. Všichni se mu snažili maximálně pomoct," uvedl Seabrook. "Pro nikoho není snadné jít do hry po skoro 50 minutách, natož pak pro někoho, kdo v soutěži ještě nikdy nechytal. Byl to pro něho velký okamžik," prohlásil trenér Winnipegu Paul Maurice.

Po úpravě ligových pravidel z minulého léta musí mít domácí celek na každém zápase k dispozici záložního gólmana, který v případě potřeby může nastoupit za oba týmy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články