Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

U Tygrů se sešli bývalí Lvi. Nesmíme si nechat nic utéct, říká liberecký Řepík

Liberec – Dřív spolu váleli v dresu pražského Lva v KHL. Teď se trio Michal Řepík, Michal Birner a Martin Ševc setkalo v Liberci, kde by mělo stát v čele nově budovaného týmu, jenž by rád po třech letech opět postoupil do play-off extraligy. "Doufám, že jim pomůžeme to zvednout. Změn je tady řada. V Liberci je super prostředí, jedno z nejlepších v extralize," řekl Řepík.

Michal Řepík
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Právě on by měl být v nadcházející sezoně jedním z hlavních tahounů Bílých Tygrů, což si šestadvacetiletý hráč s reprezentačními zkušenostmi, který má za sebou sedmileté angažmá v zámoří, dobře uvědomuje.

"Určitě to na nás bude trošku stát. Doufám, že odvedeme dobrou práci a budeme se prosazovat. Musíme začít hned od začátku v přípravě a nenechat si nic utéct. Ne se rozehrávat až v půlce sezony. Musíme do toho kopnout hned na začátku a hrát dobře. Dávat góly," řekl Řepík na pondělním startu přípravy na ledě Liberce.

Společně s ním Severočechy posílili i Michal Birner, Martin Ševc a Jan Stránský. Řepík se těší hlavně na spolupráci s Birnerem, se kterým necelé dvě sezony působil ve Lvu Praha.

"Trochu mi to ulehčilo rozhodování, když nás Filip (Pešán - trenér a sportovní manažer) kontaktoval oba. Jsme na sebe zvyklí, hráli jsme spolu ve Lvu a víme, co od sebe očekávat," přiznal Řepík. V již neexistujícím pražském klubu hrál i Ševc. "Je to trochu náhoda, že jsme se tady sešli tři. Švícko je super podpis, je to jeden z nejlepších českých obránců v Evropě. Má spoustu titulů a zkušeností, určitě nám pomůže," řekl.

Řepík v předchozí sezoně působil ve Finsku a Švýcarsku, v extralize jej čeká premiéra. Spartu totiž opustil ještě jako junior. Do Liberce se prý těšil. "Poslední tři sezony se jim nedařilo a chtějí to změnit. Doufám, že jim pomůžeme to zvednout a postoupit do play-off. Změn je tady řada. V Liberci je super prostředí, jedno z nejlepších v extralize. To všechno převážilo na stranu jít sem," uvedl Řepík ke svému příchodu na sever Čech.

V novém prostředí zatím absolvoval týdenní společné soustředění, jinak se připravoval individuálně. Až nyní začal s týmem trénovat na ledě. A kvitoval Pešánovo rozhodnutí zrušit dvoufázové tréninky. "Je to příjemná změna, že nemusíme být celý den na zimáku. Jednou denně na ledě, pak v posilovně. Doufám, že to bude ku prospěchu. Trénoval jsem sám stejně," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články