Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

U národního týmu už jsou Chytil, Rousek a Štencel

Příprava na hokejové mistrovství světa je v plném proudu. Na startu čtvrtého týdne už jsou s týmem v Karlových Varech i útočníci Filip Chytil z New York Rangers se sparťanem Lukášem Rouskem a brněnský obránce Jan Štencel.

Filip Chytil
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Devatenáctiletý Chytil se má s mužstvem v nejbližších dnech připravovat, ale do zápasů s Německem nezasáhne. "Zatím nemáme povolení klubu, takže hrát ještě nebude. Je po určitém zranění, takže s námi bude zatím jen bruslit a trénovat. Příští týden bychom ho měli nějakým způsobem otestovat a tam se rozhodneme, zda by hrál v přípravě na Slovensku," řekl reprezentační kouč Miloš Říha starší.

"Je skvělé, že tady mohu být. Sezona byla dlouhá, ale teď jsem měl pár dní volno. Těšil jsem se na sraz. Znám tu navíc díky tomu loňsku i některé kluky, takže přizpůsobení partě bude lepší než minulý rok. Moc se na to všechno těším, samozřejmě i na zápasy," řekl Chytil.

Je nám líto, video expirovalo.
K reprezentaci se připojil Chytil

Neúspěšného obhájce titulu Kometu Brno nebude zastupovat pouze Štencel, neboť v úterý dorazí útočník Martin Zaťovič. "A s bekem Ondrou Němcem, který sám psal, že je to tak na pět procent, jsem domluvený tak, že mu nechám ještě týden, ať z těch pěti procent nejprve vydechne, a pak mu zavolám," nastínil Říha, který navíc připustil zájem o útočníka Petra Holíka.

Český tým má za sebou tři týdny přípravy na MS, které na Slovensku začne 10. května. Odehrál dva zápasy s Rakouskem. Po výhrách 3:1 doma a 5:4 po nájezdech na soupeřově ledě nastoupí Říhův výběr ve středu a ve čtvrtek proti Německu. Oba zápasy se odehrají v Karlových Varech.

Nominace českých hokejistů na přípravu před květnovým MS

Brankáři: Patrik Bartošák (Vítkovice; 6 startů); Marek Langhamer (Chabarovsk/KHL; 1), Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL; 48),

obránci: Filip Pavlík (10 startů/0 branek), Petr Zámorský (oba Hradec Králové; 52/2), Michal Jordán (74/5), Jan Kolář (oba Chabarovsk/KHL; 88/6), Tomáš Dvořák (Sparta Praha; 10/0), Jan Štencel (Kometa Brno; 7/0), Lukáš Klok (Slovan Bratislava/KHL; 15/1), Jakub Krejčík (Lukko Rauma/Fin.; 84/1), Tomáš Kundrátek (Davos/Švýc.; 67/8) Vojtěch Mozík (Podolsk/KHL; 38/4), Adam Polášek (Nižněkamsk/KHL; 48/4),

útočníci: Ondřej Beránek (Karlovy Vary; 5/0), Tomáš Fořt (Zlín; 2/2), Lukáš Rousek (Sparta Praha; 2/0), Martin Zaťovič (Brno; 63/15), Patrik Zdráhal (Vítkovice; 9/1), Radim Zohorna (Mladá Boleslav; 5/0), Rudolf Červený (Brynäs/Švéd.; 11/1), Robin Hanzl (Spartak Moskva/KHL; 35/8), Filip Chytil (New York Rangers; 12/3), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta/Švýc.; 49/16), Tomáš Mertl (Kunlun/KHL; 15/1), Michal Řepík (Podolsk/KHL; 61/20), Jiří Sekáč (Kazaň/KHL; 50/5), David Tomášek (Jyväskylä/Fin.; 19/4), Hynek Zohorna (Pelicans Lahti/Fin., 12/1), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL; 76/14).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články