Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Tvrdá srážka vystavila Filippimu stopku. Ve Švédsku už si nezahraje, nahradí ho Červený

Úmyslný atak, nebo nešťastná srážka? Polemizovalo se o zákroku švédského útočníka Michaela Lindqvista na českého forvarda Tomáše Filippiho v úvodním utkání Švédských hokejových her. Švéd byl vyloučen do konce utkání a Češi duel ovládli 5:2, jenže otřesený útočník Liberce už do turnaje nezasáhne. Nahradí ho Rudolf Červený ze Slovanu Bratislava. 

Reprezentační útočník Tomáš Filippi
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Filippi se zranil ve 47. minutě, kdy jej Lindqvist fauloval ve středním pásmu. "Dostal hit, primárně ho bolela hlava. Potom v kabině zjistil, že ho bolí ještě rameno, které momentálně dominuje. Detailní vyšetření bude provedené, až se vrátí do Liberce," řekl v dějišti turnaje lékař národního týmu Tomáš Vyskočil.

Filippi zamířil do nemocnice, ale na vyšetření nedošlo. "Čekali jsme relativně dlouho, než přijede sanitka. Ta, která je v hale, nemůže odjet, tak volali další. Převléknul se a osprchoval, čekali jsme. Hlava ho bolela čím dál méně," popsal Vyskočil.

"Ve špitálu jsme čekali hodinu, než vyřídili formality. Pak nám řekli, že ještě minimálně dvě tři hodiny musíme počkat na doktora a pak se uvidí. Tomáš tam čekat nechtěl a po cestě nazpět to měl vyřízené s lékařem z Liberce, že bude vyšetřený ještě v pátek odpoledne. Já si myslím, že bude mimo hru tak dva tři týdny," řekl Vyskočil.

Je nám líto, video expirovalo.
Srážka s Lindqvistem Filippimu ukončila turnaj

Překvapilo jej, že organizátoři neměli zařízenou spolupráci s konkrétní nemocnicí pro případ zranění. "Byli jsme tam s naším průvodcem, který se snažil. Ale Švédsko je země pravidel, všichni je drží, a pokud nemáte symptomy, které upřednostňují, tak nemáte šanci," uvedl Vyskočil.

Do národního týmu se Filippi vrátil na Švédských hrách poprvé od turnaje Karjala v listopadu 2016. Účastník mistrovství světa v roce 2016 má na kontě 39 reprezentačních utkání a tři branky.

Složení týmu pro Švédské hry i zajímavým přesunům v extralize se věnoval nový díl Hokej fokus podcastu:

Devětadvacetiletý Červený, který má za sebou sedm reprezentační startů, byl mezi náhradníky. Rozšíří kádr, protože po sobotním utkání odcestují útočníci Milan Gulaš a Jan Kovář, které čeká v pondělí v dresu Plzně extraligová dohrávka na ledě Sparty. K dispozici ale bude Červený až pro nedělní duel s Ruskem.

Po absenci Filippiho bude mít český tým před utkáním s Finskem k dispozici patnáct útočníků a na neděli raději tým ještě doplní kvůli předešlé dohodě s Plzní Červený. "Někteří hráči po zítřejším zápase odjedou. Z toho důvodu jsme povolali jednoho hráče navíc, protože člověk nikdy neví, co se stane," řekl asistent trenéra Robert Reichel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články