Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Turnaj máme dobře rozehraný. To důležité nás ale teprve čeká, říká Jiříček

David Jiříček je jednou z hvězd juniorské reprezentace, které se zatím na MS v Kanadě nadočekávání daří. Český obránce si ale uvědomuje, že rozhodující zápasy národní tým teprve čekají. Tým Radima Rulíka v Halifaxu čeká poslední utkání základní skupiny proti Německu. Přímý přenos utkání sledujte od 19:30 na ČT sport a ČT sport Plus.

David Jiříček (uprostřed) se spoluhráči
zdroj: ČTK / AP / Darren Calabrese

"Máme to dobře rozehrané. Myslím si, že výkony byly zatím dobré, konkurenceschopné," pochvaloval si Jiříček. "Jsme rádi, že ohlasy jsou kladné, ale vše se může ještě zkazit. Máme před sebou poslední zápas ve skupině a pak čtvrtfinále. Nečeká nás nic jednoduchého, ať půjdeme na kohokoliv. To, co je teď před námi, je nejdůležitější. Pak se můžeme koukat dále," podotkl devatenáctiletý bek.

Český tým se v Kanadě zatím prezentuje aktivním a ofenzivním hokejem, do útočných akcí se hodně zapojují i obránci, kteří vstřelili již sedm gólů. Alespoň jeden kanadský bod si připsalo už 18 z 21 hráčů, kteří zasáhli do hry.

"To je fajn. Naposledy proti Švédsku jsme celý zápas točili čtyři lajny, do hry zasáhlo třináct útočníků, sedm beků a každá formace měla šance a měla něco ze hry," těšilo Jiříčka. Konkrétně ocenil výkony brankáře Tomáše Suchánka. "Chytá super," řekl.

Juniorští reprezentanti se před závěrečným dnem základních skupin MS drží ve hře o první místo, které by jim zajistilo čtvrtfinále v Halifaxu. Nemuseli by se tak stěhovat do Monctonu. To však Jiříček moc neřeší.

"Mohlo by to být pozitivní, ale na čtvrtfinále se každý připraví dobře. Bez ohledu, kde bude hrát. My se soustředíme hlavně na svou hru a nejbližší zápas. Potřebujeme do něj dobře vstoupit a získat tři body," řekl Jiříček, jenž si v aktuální sezoně připsal dva starty za Columbus v NHL.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články