Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Trončinský dostal za úder do hlavy Janka čtyřzápasový trest

Pardubický obránce Marek Trončinský dostal za faul na Bohumila Janka v nedělním utkání hokejové extraligy s Chomutovem trest na čtyři zápasy. Navíc mu předseda disciplinární komise Viktor Ujčík uložil pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu. Sparťanský útočník Jiří Černoch byl suspendován na dva duely za to, že udeřil do obličeje zlínského beka Daniela Gazdu.

Pro Trončinského skončil nedělní zápas předčasně v 52. minutě, kdy zákrokem na hlavu či krk fauloval Janka. Od rozhodčích dostal trest na pět minut a do konce utkání. Pardubice nad nejhorším týmem soutěže Chomutovem zvítězily 5:3.

"Zasáhl protihráče paží do oblasti hlavy nebo krku. Zákrok byl veden zcela mimo zorný úhel protihráče, který se mu nemohl bránit. Navíc se značnou intenzitou a bez jakékoli snahy hrát puk," uvedl Ujčík.

Při rozhodování o disciplinárním trestu Trončinskému přitížilo, že Jank kvůli zranění zápas nedohrál, a také fakt, že byl v uplynulých dvou letech již trestán.

Loni v listopadu dostal třicetiletý obránce pokutu za to, že v přerušené hře udeřil královéhradeckého útočníka Bedřicha Köhlera.

Černoch dvě vteřiny před koncem nedělního domácího duelu se Zlínem za stavu 1:5 při potyčce u zlínské branky knokautoval Gazdu ranou pěstí do obličeje. Od sudích Petra Laciny a Daniela Pražáka dostal trest na pět minut a do konce utkání.

"V přerušené hře napadl protihráče Daniela Gazdu, který se ho snažil udržet stranou od soupeřící dvojice Michal Poletín a Zacha Silla. Přestože protihráč nejevil žádnou snahu vyvolat či podstoupit s ním pěstní souboj, napadl ho a udeřil pravou rukavicí do obličeje," uvedl Ujčík. Přihlédl k tomu, že Černoch nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články