Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Trličík povede Pardubice, trenérem Varů jmenován Žemlička

Ostrava/Pardubice - Hokejisty Vítkovic již netrénuje Mojmír Trličík, vedení klubu jej i s asistentem Zdeňkem Motákem odvolalo. Osmačtyřicetiletý kouč trénoval Vítkovice třetí sezonu, hned v té první s nimi získal extraligové stříbro. Nahradí jej Slovák Peter Oremus, který mužstvo povede společně s Ladislavem Svozilem. Trličík se přesune na lavičku Pardubic, kde dnes rovněž skončil Pavel Hynek, asistent Ladislav Lubina na lavičce úřadujícího mistra zůstává. Karlovy Vary sehnaly náhradu za Vladimíra Kýhose, tým povede exsparťanský trenér Richard Žemlička.

Mojmír Trličík
zdroj: ISIFA

Vedení vítkovického klubu se rozhodlo změnit složení realizačního týmu poté, co mužstvo čtyřikrát za sebou prohrálo a v tabulce kleslo na 11. místo. Vítkovice přitom začaly sezonu dobře, ale po dvou výhrách přišel první útlum a série osmi zápasů, ve kterých získaly celkem jen tři body. Poté se jim sice začalo dařit, ale před reprezentační přestávkou opět prohrávaly a nyní dokonce spadly pod hranici účasti v předkole play-off.

"Případné změny v kádru budeme řešit ve středu, kdy noví trenéři oficiálně převezmou tým," řekl prezident klubu František Černík. Dvaačtyřicetiletý Oremus doposud trénoval Skalicu, je také asistentem Vladimíra Vůjtka staršího u slovenské reprezentace. Na letošním mistrovství světa, kde Slovensko získalo stříbrnou medaili, ale z rodinných důvodů chyběl.

Vyjádření generálního manažera Vítkovic Petra Husičky:

"Za současné situace se změny nedaly odkládat. S výsledky nejsme spokojeni. I když oba trenéři ve Vítkovicích odvedli kus výborné práce, rozhodli jsme se pro výměnu a doufáme, že to bude změna k lepšímu. Na dalších změnách stále pracujeme."

Pavel Hynek
zdroj: ISIFA

Pardubický trenér Hynek na lavičce úřadujícího mistra skončil

"Důvodem rozhodnutí vedení klubu k tomuto kroku jsou výkony A týmu a jeho postavení v tabulce. To neodpovídá kvalitě týmu a jeho ambicím," uvedl generální manažer HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Ondřej Šebek. Pardubice jsou v tabulce osmé s 29 body a mají odehraný jeden zápas navíc. Za šestkou pro přímou účast ve čtvrtfinále zaostávají o dva body, před příčkami pro pád do skupiny o udržení mají náskok osmi bodů.

"Důvodem této změny je snaha o nový impulz do týmu. Jeho výkony zatím zůstávají za očekáváním. Bez přispění hráčů NHL, kteří podávají výborné výkony, by byla situace našeho klubu ještě složitější," doplnil Šebek. K hlavním ofenzivním tahounům Pardubic patří Aleš Hemský z Edmontonu s Davidem Krejčím z Bostonu, v obraně působí Jakub Kindl z Detroitu.

Hynek působil v Pardubicích od konce listopadu 2010 nejdříve jako asistent trenéra Josefa Jandače, po sezoně a Jandačově odchodu do Sparty převzal tým jako hlavní kouč a dovedl jej k titulu. "Vedení klubu děkuje Pavlu Hynkovi za práci, kterou pro náš klub vykonal. Upřímně mu přejeme hodně štěstí v další trenérské práci," doplnil Šebek s tím, že věří, že Hynkovo působení na východě Čech není v budoucnu vyloučené.

Richard Žemlička
zdroj: Isifa/Lidové noviny autor: Tomáš Krist

Karlovy Vary bude trénovat Žemlička

Novým trenérem hokejistů Karlových Varů se stal Richard Žemlička. Bývalý kouč Sparty nahradil u předposledního týmu extraligy Vladimíra Kýhose. Žemličkovým asistentem bude Jaromír Kverka, jenž byl do této pozice jmenován už v sobotu po Kýhosově odvolání. Energie má za sebou pět utkání bez bodového zisku. V nedělním utkání v Litvínově vedl tým dočasně trenér juniorů Karel Mlejnek s Kverkou.

Žemlička povede Západočechy poprvé na tréninku ve středu odpoledne. Spolu s ním a Kverkou u týmu bude i nadále působit trenér brankářů Pavel Kněžický. Se všemi klub podle tiskové zprávy uzavřel smlouvu do 30. dubna příštího roku. Osmačtyřicetiletý Žemlička začal tuto sezonu jako hlavní kouč Sparty, kde po minulém ročníku povýšil z postu asistenta po odchodu Josefa Jandače do Lva Praha.

K trenérské změně sáhlo v této sezoně extraligy už pět klubů, pražská Sparta dokonce dvakrát. Ta na začátku října odvolala Richarda Žemličku, jehož nahradil Václav Sýkora. Ten se však přesunul na lavičku Lva Praha v KHL a Spartu převzal Josef Jandač. V pátek skončil v Liberci Marian Jelínek a tým dočasně převzal jeho asistent Filip Pešán. V Karlových Varech skončil v sobotu Vladimír Kýhos a Energii převzal na zápas v Litvínově trenér juniorky Karel Mlejnek. Liberec i Karlovy Vary zatím definitivní řešení situace nezveřejnily.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenérská rošáda v extralize
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články