Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Třinecká jízda pokračuje - desátou výhru za sebou veze z Plzně

Zastavit rozjetý Třinec se nepodařilo ani Plzni. Vládce extraligy vyhrál na plzeňském ledě 4:1 a má za sebou přjemnou sérii třinácti zápasů, v nichž bodoval, a z toho posledních deset vyhrál. V Plzni dlouho vedl jen 1:0 a domácí se snažili jeho sérii zastavit, ale v závěru se Třinec přece jen prosadil. Za stavu 0:3 mírnil Stach porážku Plzně, která na svém stadionu prohrála popáté v řadě. 

"Možná je to tím, že venku hrajeme víc jednoduše a doma musíme víc tvořit. Nedokážu si to vysvětlit. Nikdy jsem nic takového nezažil. Je to v nás a my musíme začít hrát líp," komentoval sérii domácích nezdarů jediný plzeňský střelec David Stach. "Nedáváme góly. Podle mě jsme doma dlouho nedali víc než dva góly a na to se doma nedá vyhrávat," přece jen našel Stach příčinu plzeňské krize.

Domácí vstoupili do utkání aktivně a častou střelbou dostali soupeře pod tlak. Oceláři se ovšem postupně zvedli a vyrovnali hru. Marcinko ještě v páté minutě Frodla z mezikruží neprostřelil, ale o chvíli později útočný výlet Rotha zakončil pro plzeňského gólmana nechytatelným bekhendem Martin Růžička. Vzápětí mohl zvýšit Adamský, zaváhání defenzivy Indiánů ale z dobré pozice nepotrestal. Poté se na ledě přiostřilo a tempo mírně opadlo.

"Bohužel jsme dostali první gól, pak jsme se zvedli. Měli jsme hodně šancí a nedali je. Pak nám tam ve třetí třetině spadly dva góly a bylo víceméně po zápase. Oni teď hrají hezký hokej. Lítá jim to z hokejky na hokejku. Hrají opravdu dobře, ale dnes jsme měli na to, abychom je porazili," domníval se Stach.

Plzeňští hráči se probrali paradoxně ve vlastním oslabení, když v 17. minutě Straka napálil horní tyč. Podobně se vedlo po pauze i Stachovi, jenž krátce po skončení přesilovky zakončil krásnou individuální akci ranou do levé tyče. Táhlou střelu Kantnera zase vyrazil pozorný Hrubec. 

Hosté si připravili velkou šanci v polovině zápasu, kdy po Polanského přihrávce zpoza branky nekrytý Bukarts neprostřelil Frodla. Vyznamenal se i jeho protějšek Hrubec, který zlikvidoval bombu Jakuba Kindla z levého křídla.

V závěru prostřední části promarnili domácí 90 vteřin trvající přesilovku pět na tři. Gólové šance nevyužili Stach s Gulašem.

"Rozhodující byla naše přesilovka pět na tři. Měli jsme tam šance včetně té mé. Bohužel jsme ten gól nedali. Dali jsme předtím i dvě tyčky, ale nepřeje nám trochu i štěstí. Není to ale jen tím. Musíme to zlomit," řekl centr prvního útoku Škody Stach.

Na začátku závěrečné třetiny naopak při třinecké početní výhodě Svačina místo odkryté branky trefil z voleje jen boční síť. Za vyrovnáním se tlačili Indiáni, ale hosté ujížděli do brejků. Z přečíslení dvou na jednoho ještě neskóroval Hrňa, ale ve 48. minutě svůj průjezd útočným pásmem zakončil přesnou střelou z levého kruhu Werek. O tři minuty později navíc po dalším rychlém protiútoku zvýšil Kovařčík i s trochou štěstí na 3:0.

Zlomení Indiáni se již na větší odpor nezmohli. Od ještě vyšší porážky je uchránil Frodl. Čestný plzeňský gól zaznamenal z dorážky v 59. minutě Stach, ale do konečné podoby upravil stav bekhendovou trefou přes celé hřiště do opuštěné branky Svačina.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 59. Stach (J. Kindl, Gulaš) - 5. Martin Růžička (Roth), 48. Werek (M. Doudera), 51. O. Kovařčík, 59. Svačina. Rozhodčí: Hradil, Pavlovič - Pešek, Špringl. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 3553.

Plzeň: D. Frodl - Jones, J. Kindl, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Allen, Kaňák - Gulaš, Stach, Indrák - V. Němec, Kracík, D. Kindl - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Pour, Preisinger, Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Třinec: Hrubec - Adámek, Gernát, D. Musil, Galvinš, Roth, M. Doudera - Martin Růžička, Marcinko, Hrňa - Svačina, Polanský, Adamský - Dravecký, Werek, Roberts Bukarts - O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Ladislav Čihák (Plzeň): "Říkáme si to dnes a denně, přesto jsme opět prohrávali. Navíc se potvrdilo, že když nedáme přesilovku pět na tři, tak nemůžeme vyhrát. Musí to v tomhle případě skončit gólem. Musíme na přesilovkách dlouhodobě pracovat a zlepšovat je. Přesto musím kluky pochválit za to, jak bojovali po dvě třetiny. Hra s pukem se zlepšila. Třetí třetina nám bohužel nevyšla. Dostali jsme góly a soupeř si to pohlídal. Vidím největší problém v tom, že nejsme schopni dávat dvě, tři a více branek, což nás v tuto chvíli zabíjí."

Václav Varaďa (Třinec): "Měli jsme výborný vstup do utkání, který jsme korunovali gólem. Domácí jsme zatlačili v útočném pásmu, pomohla nám branka. První třetina je v Plzni důležitá a my jsme se s ní popasovali velmi dobře. Ve druhé třetině se nám povedlo ubránit přesilovky domácího týmu. Kluci blokovali střely a ukázali obětavý výkon. V důležitých chvílích nás podržel Hrubec. Zápas zlomila definitivně druhá branka Wereka. Poté už jsme kontrolovali hru, drželi střední pásmo a hráli dobře dozadu. Hlídali jsme náskok, který jsme si vytvořili. Musím pochválit obětavý výkon plný nasazeni, bylo to zasloužené vítězství."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články